mandag 29. desember 2014

Askeladden - det enkle er ofte det beste

Romjulsstrikk.

Romjulsstrikken fortsetter. Vottestrikk behøver ikke være vanskelig, votten Askeladden er en helt enkel vott. Den gjør det den skal, sikker godt på hånda og holder den varm. Mønsteret finnes i fire størrelser og er enkelt å strikke. Selv om jeg er en temmelig dreven strikker etterhvert, strikker jeg ikke mønsterstrikk i juleselskap, da nøyer jeg meg med enklere vottestrikk.

Votten til høyre øverst er Soria Moria.

Askeladden

Disse to votteparene er strikka i 3-tråds strikkegarn fra Rauma i størrelse mann. Jeg brukte rester av garnet og skal ikke påstå at vottene er fine, men varme slitevotter enten man sykler til jobben hele året, eller hugger ved, det er de.
 Skogfeens hage

Her er Skogfeens hage igjen. Jeg prøvestrikket et par i Finull også. Paret i Finull er også strikket på pinne nummer 2,5, men siden garnet er tykkere, er votten blitt litt større enn votten i lammeull. Jeg syns det mønsteret er så fint, så det blir nok flere slike. Hva strikker du i romjula?
 Skogfeens hage

2 kommentarer:

  1. Du strikker så mange fine votter. På nyåret skal jeg strikke votter med inspirasjon fra deg. Ellers er jeg akkurat ferdig med å strikke et på tova votter. Mangler bare ett flettebånd rundt håndleddet før toving. Jeg liker bloggen veldig godt og leser alle innleggene dine selv om jeg ikke er så flink til å legge igjen kommentar. Ønsker deg riktig koselig god jul videre. Julehilsen fra Toril :o)

    SvarSlett
  2. Ja, det var flotte votter! Den rød-lilla-hvite Skogfe-votten er en uslåelig fargekombinasjon, sånne vil jeg også strikke!
    Ønsker deg et riktig godt nytt strikkeår!

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin