onsdag 5. august 2009

Flettevotter

Flettevotter

Flettevottene fra forrige innlegg er endelig ferdige. De har jeg strevd mye med. Jeg har sjelden irritert så mye over et mønster før. Mønsteret har jeg funnet i boka Håndplagg, ei kjempeflott bok med masse flotte bilder av drakter og votter. Dette er det første mønsteret jeg bruker fra boka, og jeg vet ikke om jeg vil bruke flere.

På Hobbyboden fant jeg lenke til Søndagsvotter som er de samme vottene, bare med kile til tommelen. Øverst på mønsteret til Søndagsvotter står det "- ikke for nybegynnere, for du må kanskje gjette litt..."

Det sto ikke noe i Håndplagg om at jeg måtte gjette meg fram, men det måtte jeg! Mye! Tuppene rakk jeg opp fem-seks ganger, det sto ingen forklaring på hvordan disse blir pene. Det er vanskelig å felle pent med mønster og flette på midten. Jeg la også inn kile på vottene.

Flettevotter

Vottene er blitt fulle av feil og unøyaktigheter. Det var et vanskelig mønster å få fint, og det var fort gjort å strikke feil om man ikke konsentrerte seg. Det kan jeg ikke skylde på andre enn meg selv for, men neste gang jeg strikker votter har jeg mer erfaring med hullmønster, så da må det jo bli bedre. Det er slett ikke umulig at jeg prøver meg på Søndagsvottene. Vottene er jo fantastisk fine.

Jeg har strikket vottene i Baby Silk og vottene er blitt deilige og myke. Jeg har brukt pinner nr. 2, som var for tynt til garnet. Jeg burde gått opp et halvt nummer, da ville vottene også blitt litt større og passet min hånd bedre.

Et øyeblikks innskytelse gjorde at jeg startet på et Kira-sjal! Fant en engelsk-norsk oversettelse og satte igang. Jeg har knapt strikket etter et engelsk mønster før, så dette er morsomt. Bildet er ikke det beste, satser på et bedre bilde kommer når det er ferdig, det tar nok ei stund, for jeg strikker jo på flere ting på ei gang...

Dette skal bli Kiri-sjal

14 kommentarer:

 1. Vottene var nydelige. Så den linken på hobbyboden jeg også, og da mistet jeg motet. Kunne godt tenke meg et slikt par votter, men å gå inn i et prosjekt jeg vet jeg må rekke opp på det ser jeg ganske mørkt på må jeg innrømme. Du var flink som holdt ut, og resultatet ble kjempe fint :)

  SvarSlett
 2. Fine votter! Du må være en tålmodig sjel... Sånt knote-greier går rett i peisen her hos meg... :)

  Gleder meg til å følge sjalet ditt videre. Et flott mønster og så kjempemoro å strikke :) Jeg kan nesten ikke vente med å starte på ett til jeg... Hodestups forelsket :D

  SvarSlett
 3. Vottene ble nydelige! Men jeg beundrer virkelig standhaftigheten din:-) Hos meg hadde de nok endt som ufo eller enda verre - i bøtta.
  Hjjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
 4. Nydelig votter virkelig verdt strevet du har hatt.

  SvarSlett
 5. Vottene ble fine de! Jeg har strikket "de andre" - Strikkepanjas sundagsvotter fra Ravelry. Den oppskriften var veldig lett, kan ikke huske at jeg måtte gjette noe som helst. Og de har en helt perfekt passform. Jeg brukte pinner #2,5 og Tynn Alpakka.

  SvarSlett
 6. Vottene ble fine. Har selv laget de og syns de har en perfekt passform til mine hender. Så vurderer sterkt flere i forskjellige farger.-)

  SvarSlett
 7. Kjempefine votter! Jeg har akkurat funnet frem garn for å prøve meg på Kiri sjal. Spennede å prøve noe nytt! Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 8. Flotte votter og det er jo sånn man lærer, da.

  SvarSlett
 9. De ble jo veldig fine til slutt - så de var nok verdt strevet. Sjalstrikking er gøy, det går noe greit etter engelsk oppskrift. Bare en vanesak. Etter den første går det som regel greit.

  SvarSlett
 10. Vottene ble utrolig fine, men det hørtes ikke akkurat morsomt ut å strikke dem... Man vil ikke måtte tenke selv, og ihvertfall ikke gjette når man strikker etter oppskrift...!

  SvarSlett
 11. Nydelige votter.Slutt resultatet ditt blei jaffall fint.
  Eg har og prøvd meg på den oppskriften. Fekk det ikke fint. Eg rekka opp to ganger. Tredje gangen, hadde eg til og med strikka ein feil. Då var eg glad eg hadde god fyr i ovnen. Der heiv eg heile dritten. : ))
  Ønske deg ei fine helg

  SvarSlett
 12. Det er helt sant, det mønsteret i Håndplagg er dårligere forklart enn strikkepanjas Sundagsvotter, og jeg syns de er så og si identiske. Men det hjelper å ha litt erfaring med vottestrikking før man begir seg inn på dem, og det gjelder i grunnen begge to. Som andre har kommentert, du har sikkert lært mye av dette?

  Du la igjen en kommentar hos meg og påsto at det ikke er noe galt med Finull. Eh, jo, det er mye som er galt med Finull. Det er noe som er bra: fargeutvalget (sukk!), holdbarheten og slitasjen. Og at Finull blir fantastisk flotte bestemorstepper, jegh ar laget flere. Men ellers: Det stikker. Det er grovt. Sammenligna med alt det nydelige merinogarnet som fins der ute så er det rene hyssingen å strikke med. Det er ikke det minste barnevennlig. Og så skjønner jeg ikke hvorfor vi skal velge Finull når det fins så flotte alternativer? Bortsett fra fargene da (igjen, sukk). Det er helt fantastisk det be*mused har laget i Finull, men dét er jo kunst ;)
  Men som sagt, jeg skal ikke underslå at også jeg kan komme tilbake til Finull-folden med tid og stunde. Jeg skal bare strikke opp noen kilo med ren, myk, nydelig, fargeglad, barnevennlig merinoull først ;)

  SvarSlett
 13. Glemte jo å si at vottene dine ble kjempevakre!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin