lørdag 6. april 2013

Marius - et slags pauseinnslag

Mariusgenser

Dette er min første Mariusgenser, strikket til en liten familievenn på fire. Jeg håper den passer, fireåringen er lang og smal, så det var ei lita utfordring å finne riktig størrelse, sælig siden har bor helt i Bergen og det ble vanskelig å prøve underveis. Modellen er vid og kort, jeg valgte derfor å bruke masketall til størrelse fire år og lengden til åtte. Jeg har strikket i Peer Gynt på pinne 3,5. Peer Gynt er et godt garn å strikke med og det gir gode varme plagg, veldig synd at fargeutvalget er heller kjedelig, den blå fargen jeg har strikket i er dessverre utgått.

Marius i turkis

Mariusluer har jeg strikket noen stykker av. Lua er til nevøen på åtte, og han har selv valgt farger. Den er strikka i Tynn alpakka og Babysilk fra DSA. Egentlig holder jeg på å krympe lageret mitt av alpakkagarn, men det sniker seg inn et og annet nøste likevel, så det blir aldri helt tomt. Jeg liker ikke alpakka selv lenger, garnet røyter og siger og er langt fra så varmt som ordentlig ullgarn, men ungene liker det, og luer i alpakka er myke og klør ikke. Fornøyd nevø altså, så da er jeg fornøyd også.

Rosa elger

Bitten Eriksen som laget Mariusmønsteret og jeg har en ting til felles: vi liker Setesdalskofta. I mitt pågående prosjekt, den rosa elgekofta, har jeg byttet ut den ene borden i mønsteret med en bord fra Setesdalskofta, jeg syns den kler de rosa elgene. Jeg nyter hver maske på denne jakka, syns det blir så fint. I løpet av helga håper jeg å begynne på rundfellingen, håper jeg har regnet riktig. For å regne ut mønsteret på rundfellingen brukte jeg regneprogrammet exel, et helt greit program å bruke til sånne ting. Garnet jeg strikker i er 2-tråds Sjølingstadgarn. Mønsteret er fra boka Kofter, men som jeg skrev i forrige innlegg; jeg har gjort en del endringer. Fortsettelse følger.

7 kommentarer:

 1. Digger mariusmønsteret <3. Skikkelig fin genser og lue. Jakka de blir jo bare helt rå. Gleder meg til å se jakken ferdig :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:-) Koser meg med elgene, håper kofta blir like fin som jeg ser for meg.

   Slett
 2. Kjempe fin marius! Har selv flere som skal få slike luer under juletreet ,)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Mariusmønsteret er flott. Liker best å trikke luer, det går kjapt og det er morsomt å variere farger og border. Ypperlige gaver.

   Slett
 3. Gleder meg til å se kofta når den et ferdig, ser kjempefin ut allerede :)

  SvarSlett
 4. Nyt alle maskene. Det er deilig med slike strikketøy. Regner med det er farger som gjør deg glad også. Følger med fortsettelsen.

  SvarSlett
 5. Fine strikkeplagg !
  Jeg liker heller ikke alpakka. Det stikker, klør og røyter. Er hårete
  og altfor mjukt.
  Jeg har kvittet meg med alt alpakka garnet mitt !

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin