mandag 24. august 2015

Skogens kongle

Kongla

Jeg må innrømme at jeg er litt stolt, tenk at mitt første seriøse mønster har kommet i ei bok. Ei ordentlig bok med stive permer, på selveste Aschehoug forlag. Boka har fått navnet Eventyrvotter, du finner den i en bokhandel nær deg. Tusen takk for oppmuntrende heiarop fra Vottelauget, dette har vi nemlig vært flere om. Det har vært utrolig gøy å være med på.

Votten Skogens kongle er i fire størrelser, fem om jeg tar med Babykongla. Votten er super til garnrester i totråds ullgarn. Og har du ikke strikka mønster før, er dette en grei begynnelse. Håper jeg.

Kongla

Votten kan strikkes i tre eller flere farger. Restegarnsvotten over er strikka i rosa, lilla og grønne rester. Når den ene fargen var slutt, spleiset jeg på den neste, så på tross av mange små nøster, ble det veldig få tråder å feste til slutt.

Fargene er det bare å leke med også, selv tror jeg det er fint med en lys eller mørk farge som bunnfarge, men det er selvsagt ingen regel. Mer om votten på Ravelry, (selvsagt blir jeg smigret for hvert eneste hjerte jeg får.)

Kongla

5 kommentarer:

 1. Absolutt veldig bra mønster! Jeg har strikket str Dame, barn og barnebarn. Like fine, alle tre!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med oppskrift i votteboka, stor stas! Jeg liker konglevottene dine, kanskje jeg blir nødt til å kjøpe boka selv om jeg ikke er noen stor vottestrikker... Men det er jo ekstra gøy med bok når det er folk man "kjenner". ;o)

  SvarSlett
 3. Og jeg har strikka barnemodell i tjukkere garn - passe til meg - så det er mange variasjonsmuligheter både i farger og størrelser :-)

  SvarSlett
 4. Sånn stas å få si egen oppskrift i ei bok. Gratulerer!!! Flotte votter.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin