tirsdag 23. mars 2010

Tove påskeegg

Påskepynt

Det er snart påske og tida for å tove påskeegg med ungene igjen. Bildet er fra ifjor, men det blir flere egg i år også, de er veldig enkle å lage. Små barn klarer det også uten veldig mye hjelp.

Slik gjør du:
Du trenger trådrester i ullgarn, kardet ull i fine farger og ei stødig balje med grønnsåpevann, et håndkle til å tørke vannsøl med er også lurt.
Bland grønnsåpevannet: en dl. grønnsåpe til en liter vann, vannet skal være ca. 40 grader.

1. Begynn med å lage et lite garnnøste til å ha som kjerne inni ulla. Det kan gjerne være litt avlangt. Du kan også ha et kindereggkjerne inni.

2. Surr ull rundt garnnøstet. Legg den på i tynne og smale lag på kryss og tvers. Du trenger nok ull til at garnnøstet er godt skjult. Bruk gjerne flere farger utenpå hverandre.

3. Surr ulltråd stramt rundt egget. Bruk forskjellige farger som passer til ulla. Ulltrådene tover seg fast i ulla og blir dekorative, samtidig som det er enklere for ungene å tove når ulla holdes på plass av trådene. Jeg surrer ofte på masse tråd.

4. Nå starter tovinga: Dypp ullegget i såpevannet, press ut litt vann og klem forsiktig på egget. Dypp i såpevannet igjen når såpa forsvinner og klem videre.
Du vil ganske fort merke at ulla begynner å filte seg, da kan du være mer hardhendt. Klem og trill på egget til det blir fast. Prøv å la det få en eggeform ved å forme det mellom hendene.

Til slutt fester du en tråd i toppen av egget til å henge det opp med.

7 kommentarer:

 1. Så søte påskeegg, det var jo en kjempegod idé!

  SvarSlett
 2. flotte egg, med enkel og grei oppskrift:-)

  SvarSlett
 3. Så flotte egg!
  Takk for at du deler oppskriften!

  ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Så smart :D de ble veldig fine og dekorative :)

  SvarSlett
 5. Kjenpefine! Sånne skal jeg lage med elevene mine før påske:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin