lørdag 11. februar 2012

Det glade åttitallet

Åttitallsgenser

Jeg kan takke min mor for mer enn Hønsestrikkinspirasjon, boka Wild Knitting ble med henne hjem fra en Englangdstur på tidlig åttitall. Mitt eksemplar av boka ble trykket i 1982. Ingenting i boka minnet om noe jeg hadde sett før i vår lille, koselige, men akk litt konservative sørlandsby. Boka er skikkelig velbrukt, hver gang jeg bladde gjennom den, fant jeg noe nytt. Her var strikka kaktusslips, kronjuveler, sardinboks, kålorm, Nightline-kjole, undertøy, den ene tingen villere enn den andre. Boka bidro definitivt til det glade åttitall, her er alt lov, og ingenting umulig å strikke.

Fra boka Wild Knitting

Jeg husker ikke når jeg strikka genseren, men den er sterkt prega av åttitallet, strikka i mohair med innslag av pasteller. Genseren er forskjellig foran og bak, den er strikket fra det erme til det andre. Jeg har plukket opp masker til bolen etterpå. Fordi jeg har strikkte inn bomber og skrå striper, har jeg strikket fram og tilbake.

Jeg har ikke strikket etter mønsteret, mønster var for pyser på åttitallet også, men inspirert av mønstert har jeg definitivt vært. Og ideen er god fortsatt den, det bør være mulig å la seg inspirere til å strikke en 2012-versjon av ideen. Tar du utfordringen?

Hva strikket du på åttitallet? Fortell, eller vis det fram. Leve åttitallet!

Fra boka Wild Knitting

Helt til slutt må jeg si tusen takk for kommentarene på forrige innlegg, det var artig å lese om deres strikkeoppdragelse.

9 kommentarer:

 1. *fnis* oh herlige 80-tall. Jeg strikket ikke så mye da men husker jeg hadde en kløende mohair genser ja i hærlige pastellfarger og kreppa hår;)

  SvarSlett
 2. Hehe, ja genseren over er ikke i bruk lenger, er ikke helt tilhenger av den fluffy mohairen. Den er også anske stor, slik genserne skulle være på den tida. Den ligger i ei eske merket nostalgi til vanlig...

  SvarSlett
 3. Synes det ser ut til å være et snev at 90-tall i genseren også jeg? Det var hvertfall mye stormønstret i starten av tiåret. Det var jo mye avanserte mønstre på 80-tallet, Kaffe Fassett f.eks. er jo ikke tilhenger av enkelhet.

  Jeg strikket mest tradisjonsgensere på 80-tallet: Fana, Setesdal og en selvkomponert versjon. Det var nok også noe knallgrønn og rød mohair på pinnene etterhvert.

  Selv om genseren er morsom, så tror jeg ikke noe lignende kommer på pinnene her i huset. :)

  SvarSlett
 4. Åttitallet med høy permanent, hullete levis bukser og mohair gensere. Gosh, skulle ønske jeg hadde noen av dem. Strikket flere mohair gensere med sånn strikk i vrangborden husker jeg. Pes å strikke med. Den ene hadde motiv med skyline fra New York. Men ellers datidens skigensere gikk det mye i...

  SvarSlett
 5. Jeg innledet åttitallet med en fanakofte, som jeg har fortsatt. Så var det over på mohairgensere, men heromkring gikk det bare i ensfargede pasteller - strikket flere i billig mohairmix som røytet og bare overlevde et par vasker. Ingen av dem eksisterer mer. På sluttet av åttitallet gikk det mer i retning av digre jakker i tykt bomullsgarn, og jeg strikket meg en diiiiger jakke i offwhite silke. Ganske fin, egentlig, hadde den bare vært ti størrelser mindre. Morsomt med litt mimring!
  Ha en fin søndag.

  SvarSlett
 6. Jeg krabbet meg gjennom 80:tallet, så jeg kan ikke si mye om hva jeg husker fra den tiden. Men jeg synes helt klart at genseren er fin den;)

  SvarSlett
 7. Artig innlegg, og fin genser. Jeg har 80-talls historikk jeg å. Begynte med vm-genser fra Oslo -82 før det ble egenkomponert i finull og hønsestrikk og avsluttet med mohair ,-)

  SvarSlett
 8. Hehe, kjent stil...
  Så artig en bok. Den kan jo brukes fortsatt. =)

  SvarSlett
 9. Fantastisk genser :D

  Eg strikka meg ein mohairgenser på 80-talet ( eg var vel 13 år ), i lilla, rosa, lysgrå... Syns den var det finaste i verden. Trur vel ikkje at eg syns den er fullt så fin no, men alltid moro å tenkje tilbake på korleis ting var før :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin