fredag 6. juni 2014

Alle gode ting er tre

Alle gode ting er tre

Vottene Den hemmelige hagen var Mysteriestrikk i januar. Mange strikket vottene, jeg strikket to par. Og jeg tjuvstartet allerede i fjor sommer, da var jeg så heldig å få prøvestrikke dem for designer Tori Seierstad. Votter er herlig sommerstrikk, et lite og greit strikketøy å ta med rundt på holmer og skjær (eller hvor man enn tilbringer sommerdagene).

Mysterievotter 1

Paret jeg prøvestrikket strikket jeg i Christel Seyfarths lammeullgarn og andre lignende smårester på pinner nr. 2,5.
 Mysterievotter 1

Morsomt mønster å strikke, liker godt å lære noen nye teknikker, og mansjetten er strikket på en måte jeg aldri hadde prøvd før.
 Endelig votter med tomler...

Da mysteriestrikken startet i januar, begynte jeg på et par til i det samme tynne garnet, og enda et par i Finull. Paret i Finull ble litt tykkere enn de to andre. På de siste to parene gjorde jeg ei endring, nemlig å strikke "selbutommel". Jeg er kanskje en litt konservativ vottestrikker? Men jeg syns selbutommelen gir god passform. Det ene paret fikk også "selbumansjett" med striper, de sitter ekstra godt rundt håndleddet.
 Mysterievotter 3

Jeg leste et sted at man fra gammelt av skulle strikke votter om sommeren, da gjorde man seg flid med arbeidet. Begynte man på votter om høsten når man frøys på hendene, ble det slurvete arbeid. Kan noen tipse meg om hvor jeg leste det, blir jeg glad! Uansett, jeg har akkurat fullført ei kofte som jeg ikke kan vise enda, så nå blir det vottestrikk igjen. Nyt sommeren du også.

12 kommentarer:

 1. Veldig flotte votter du har strikket :o) Votter er min favorittstrikk.
  Men tror ikke jeg har strikket det om sommeren.... Men det er et bra tips :o)

  Ha en flott pinsehelg :o)

  SvarSlett
 2. Dette er jo tre par smykker det. Nydelige votter. Kor flink du e da.

  SvarSlett
 3. Herlege vottar, stilige fargar! Hald fram slik!
  Sitatet du leitar etter må vel vere av strikke-dronninga Elizabeth Zimmermann, i boka Knitter's Almanac, under månaden mai (May).
  Om du skriv inn f eks stikkorda zimmermann, mittens, may
  her finn du det her på side 53:

  http://books.google.de/books

  SvarSlett
  Svar
  1. Fantastisk, var det derfra! Tusen takk for tips. Jeg trodde kanskje jeg hadde det fra Annemor Sundbø, men det kan godt ha annet opphav.

   Slett
 4. Nydelige votter, fargene var lekre!

  SvarSlett
 5. Nydelige. Jeg må helt klart strikke et par votter snart. Det er alt for lenge siden jeg har gjort det, og jeg er jo egentlig veldig glad i å strikke votter.

  SvarSlett
 6. Flotte votter. Jeg var med i KALen så jeg fikk strikket 2 par. Ha en fin Pinse

  SvarSlett
 7. Tusen takk for så hyggelige kommentarer. Akkurat nå sitter jeg i sola og grupperer garn i fine farger til nye votter. Det er så gøy!

  SvarSlett
 8. Spennende votter! Synes ikke du er konservativ som velger annen tommel og vrangbord. Som erfaren strikker velger man jo det man vet er god passform. Man skal jo bruke det også!!
  God pinse til deg!

  SvarSlett
 9. Nydelege vottar i flotte fargar :) God pinse.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin