søndag 6. november 2011

Et nøste her og et nøste der...

100 gram her og 100 gram der...

Jeg har mye garn i garnkista mi, en del av det er ganske vellagret også. Fordelen med et velfylt garnlager er at det bare er å legge opp når den gode ideen dukker opp, jeg trenger ikke ta en tur på butikken først. Likevel er jeg stadig vekk innom en garnbutikk, og ofte har jeg garn med meg hjem. Som regel kjøper jeg garn jeg ikke har prøvd før, nye garntyper er spennende! Over Duo som jeg fikk da Sandnes reklamerte for sine nye strikkemønster, Noro i en lekker gråturkis blanding og Isager Alpakka.

1,2 kg garn...

Innimellom nøyer jeg meg ikke med et nøste eller to, men hamstrer en kilo av gangen. Garnet Hverdags er allerede blitt til lue, resten skal bli til en hals, Mitu ble hals til tenåringen, resten av det garnet strikker hun selv pannebånd av. Puno er et dyrt, men lett og luftig garn. Jeg måtte bare prøve det og har lagt opp til en liten hals av det også. Og når Husfliden har 20 % på garn, så monner det for en storforbruker (7 kg hittil i år), og da drypper det også på mannen, som skal få genser i Vamsegarn til jul. Vamse har jeg kun brukt til votter før.

Skal bli en god og varm mannegenser

Geilsk tynd uld har jeg til gode å fullføre et plagg i, men mitt andre store prosjekt på pinnene nå er tunikaen Topstykke. Jeg har store forhåpninger til dette plagget, garnet er lekkert og det fortelles at det er veldig holdbart i bruk. Pinner nummer 3,5, så jeg blir nok ikke ferdig til julebordet.

Topstykke underveis

Og til slutt et eksempel på at jeg strikker av vellagret garn også, Pettersengarn og Tvinni skal bli til det lekre sjalet Camomille. På litt sikt, strikking bør jo kun være kos og ikke hast.

Hvordan er det med deg? Prøver du stadig nytt garn, eller holder du deg til noen favoritter?

Skal bli Camomille uten tagger

16 kommentarer:

 1. Å så mye flotte prosjekter du har på pinnene, og så mye fiint garn!
  Jeg liker å prøve nytt garn, og så har jeg noen garn jeg ofte ender tilbake til. I går fikk jeg bestilt mine første hesper med tulliball garn, og gleder meg til å prøve det :)

  SvarSlett
 2. Det var noe velkjent med dette innlegget, ja! Noe mere spennende enn nye garntyper skal man lete lenge etter! Og det er slik med meg også at når jeg får en ny ide, har jeg som regel garnet liggende og kan starte på prosjektet med en gang - du vet jo hvor viktig det er!
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 3. Kjenner meg veldig igjen, ja! Hærlig med garnbutikker hvor man finner både flotte farger og nytt garn. Kos deg med strikkingen.

  SvarSlett
 4. Kos deg med arbeidet! Eg digger å prøve nye garn sorter. Har store lager eg også- her ikke alle som strikker mye det? Prøver å ikke ha for mangen arbeid om gangen, men det pleier eg ikke å holde!

  SvarSlett
 5. Er nok sånn som vil prøve noe nytt, men har noen favoritter også som jeg alltid faller tilbake til:)) En ting er sikkert, man får aldri nok garn! ;)

  SvarSlett
 6. Her er det flere spennende prosjekter på gang. Her er det ja takk begge deler. Prøver gjerne nytt garn, men har favoritter jeg gjerne kommer tilbake til. En av dem er Geilsk tynd uld og topstykket ligger i strikkekøen min også.

  SvarSlett
 7. Jeg er litt både-og på akkurat dette. I og med at jeg ikke er så himla erfaren på store plagg enda, så bruker jeg som oftest garnet som oppskriften sier. Da får jeg jo prøvd endel nytt der, men så er det jo det at man ofte velger oppskrifter som bruker garn man er glad i da ;)

  SvarSlett
 8. jeg kan heller ikke gå forbi garn, selvom jeg har noget derhjemme i forvejen.
  Sommetider får jeg tænkt resterne ind, så jeg får dem brugt til noget - men ofte falder jeg for garn jeg ser i butikkerne, og køber det med hjem.
  Men jeg strikker også meget (siger jeg til mig selv ;o)
  hilsen Mona

  SvarSlett
 9. Der var det mye flotte ting på gang. Mye fint garn også:)

  SvarSlett
 10. Mange flotte prosjekter som jeg gleder meg til å se fortsettelsen av. Og alltid greit å lese om andre like garngærne som meg, minst :-)

  SvarSlett
 11. Takk for kommentarer. Det ante meg at at jeg ikke var alene om å være glad i garn, i forskjellig typer garn og i mengder med garn... Men det aller beste med strikking er at ullplagg varmer godt her i kalde nord, så det er en særdeles nyttig hobby også:-)

  SvarSlett
 12. Det er alltid gøy å prøve nytt garn - og det er sånne som oss som holder liv i garnbutikkene her til lands, det skal vi ha ros for! Mange spennende prosjekter du har på gang her, skal bli spennende å se etter hvert!

  SvarSlett
 13. Hei jeg heter også judith;)

  SvarSlett
 14. Gjett om jeg kjenner meg igjen i det at det stadig blir med garn hjem fra en handletur i byen, selv om jeg har huset fullt fra før. Har en venninne som lurer på om jeg egentlig tør å gå tom for garn.Ikke det at det er noen fare for det akkurat.....

  Nye garntyper kan være spennende, ellers er nok lidenskapen min enslige nøster av ulike kvaliteter. De ser så ensomme ut, så de får bli med hjem.

  Konserten gikk over all forventning, forresten. Masse publikum - vi måtte faktisk ut på kjøkkenet og dele alle kakestykkene i to. Men vafler var det dårlig med....

  SvarSlett
 15. Det er akkurat slik det er, en garnbutikk kan man ikke forbigå uten å titte innom, og titter man eller heller JEG innom kommer jeg garantert ikke tomhendt ut. Nå har jeg garn så det holder i massevis.
  Jeg liker å prøve nytt garn for kanskje blir akkurat det yndlingsgarnet? Hvem vet?
  Men jeg liker aller best å kjøpe i butikk, selv om jeg handler garn på nettet også. det beste er når man kan "smake" på det - ta på det, føle på det og så ser du akkurat hvordan fargen er.

  SvarSlett
 16. Så mange flotte prosjekt du har på gang og mykje flott garn! Eit stort garnlager er viktig så ein berre kan gå å plukke når nye idear meldar seg. Eg har noko spennande garn eg ikkje har prøvd før, men utvalger er ikkje så stort her. Og eg likar best å kjenne litt på garnet først, kikke ordentleg på fargar og sånn før eg kjøper. Dei eg har er det ikkje alle eg har vågd å bruke frå enno, som t.d. nokre nøster frå Telespinn,- eg må liksom finne det perfekte å bruke det på. ;) TulliBall har eg kjempelyst å prøve, men eg var sjølvsagt bortreist når dei endeleg la ut nye nøster... :( Dei lokale garnbutikkane her fører stort sett berre Dale, Sandnes, Pt, Gjestal, Viking og DROPS slik at det er ikkje så mykje nytt og spennande å hente. Eg må jo innrømme at eg har Hifa berre 40 min frå meg og at eg berre har vore der ein gong då, men.... *host* Eg gler meg til Bergenstreffet og håpar då på å stifte mange nye bekjentskap både på garnfronten og på strikkedamefronten. ;) Ønskjer deg ei kjempefin helg!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin