mandag 9. april 2012

Bølgeteppe

Bølgeteppe

Enkelte ting tar litt lenger tid å fullføre enn andre, og trenger litt drahjelp. Bølgeteppet ble påbegynt for to år siden, men jeg var ikke helt fornøyd med fargene og la det vekk. Da jeg først tok det fram igjen gikk det egentlig radig, og jeg ble fornøyd med resultatet. Ferdig mål på teppet er 1,30 x 1,65 m. Jeg har brukt heklenål nummer 4,5 og mest 2-tråds Sjølingstadgarn, men også andre rester. Til sammen brukte jeg 900 gram.

Er forsøk på å forklare hvordan jeg har heklet: Jeg la opp 261 luftmasker, og heklet staver. I sidene tok jeg inn ei maske ved å hekle to masker sammen, så heklet jeg seks staver, deretter tre staver i neste maske, seks staver, deretter tok jeg inn tre masker ved å hekle tre masker sammen. Seks staver mellom økning (toppen) og felling (bunnen). (Dette er mest en huskelapp til meg selv, en god oppskrift er sikkert lett tilgjengelig på nett.)

  Bølgeteppe

Monstermønster hadde en god i ide i sitt siste innlegg: Nøste opp rotete garnnøster på nytt. det har jeg gjort, og her er neste teppeprosjekt presentert litt bedre enn sist. Teppet skal ligne på Turid sitt, syns dette er nydelig. Jeg planlegger å bruke heklenål nummer 4,5 som sist, fordi det brune teppet er blitt veldig lett og fint. Garnkvalitetene er 2-tråds Sjølingstadgarn og Finull, pluss litt smårester av andre typer.

.

16 kommentarer:

 1. Dette har nok vært litt av en jobb, men fint ble det. Fine farger som kan passe til mye. Trenger jo fremdeles tepper å varme seg på, sommeren kommer vel ikke tilbake med det førte. Ikke verst at du vil i gang med et nytt teppe allerede.

  SvarSlett
 2. Kjekt tipset kan inspirere andre, det har iallefall inspirert meg! Så nå møter jeg hverdagen igjen med masse ideer om hva jeg kan strikke av restegarnet, det blogges etterhvert.

  (Og så fine farger! Jeg elsker rød og lilla-siden av fargeskalaen)

  Og når jeg først er igang med lang kommentar; vet du trådmengden i et hespe totråds Sjølingstadsgarn? Banderolen har bare pinnenummerforslag og at det er 100 gram i et nøste.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror det er 350 m, kan det stemme tro? Det har iallefall NM 7, som Finull, så garnet går veldig greit sammen.

   Takk for strikketips av vrient garn forresten:-)

   Slett
 3. Jeg falt i staver - he he. Utrolig lekkert teppe - håper å klare det etter heklekurset.... Håper du har kost deg i påsken!!!

  SvarSlett
 4. Kjempeflott teppe i tidløse farger! Veldig bra at du fant det frem igjen :)

  Håper du har hatt ei fin påske
  Klem

  SvarSlett
 5. Teppet ble flott! Jeg blir helt imponert over hvor mye restegarn folk har på lur jeg. Det røde teppet blir nok også fint!

  SvarSlett
 6. Det var ellers et flot tæppe !
  jeg kan rigtig godt lide farverne - kan godt forstå du er glad for resultatet.
  også flotte farver du har sat sammen til det næste :o)
  hilsen Mona

  SvarSlett
 7. Kjempe fint teppe;) Bølgemønster ja, det er litt annerledes enn sikksakk-teppet mitt ser jeg på oppskriften din;) flotte farger;) gleder meg allerede til å se neste teppe;)

  SvarSlett
 8. Bra du fant det frem igjen for dette var lekkert!
  Jeg likte godt fargene.

  SvarSlett
 9. Nydeleg teppe, og flotte fargar :)

  SvarSlett
 10. Så mye fint du strikker! Elsker den lange genserkjolen under her. Nydelige farger.
  Ellen :)

  SvarSlett
 11. Åh vad fin! En sån hade jag allt velat haft i min soffa! Färgkombinationen är super!

  SvarSlett
 12. Teppet ditt ble alldeles nydelig og jeg gleder meg allerede til å se det neste :-)

  SvarSlett
 13. Eit slikt teppe hadde vore perfekt i min sofa :)

  SvarSlett
 14. Nydelig teppe. Får prøve meg på det:-)

  Bente

  SvarSlett
 15. For et utrolig vakkert teppe! Jeg synes fargene var helt herlige, jeg. For ikke å snakke om fargene på det som skal bli et nytt teppe. :)
  Gleder meg til å se se hvordan det blir!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin