mandag 30. juli 2012

Driftwood og On the Beach

Driftwood

Her er de ferdige genserne, strikket fra toppen og ned som jeg beskrev i forrige innlegg.

Den øverste er Driftwood, designet av Isabell Kraemer. Jeg har stikket i Symre fra Telespinn, et nytt og veldig positivt garnbekjennskap. Jeg strikket på pinner nummer 4 for å få tilnærmet lik strikkefasthet som mønsteret (jeg blir litt lat om sommeren, gidder ikke regne om masketallet). Underveis tenkte jeg at garnet burde vært strikket på tynnere pinner, og var redd det skulle bli veldig slafsete. Resultatet ble en akkurat passe deilig og myk og god og varm genser, akkurat sånn som jeg liker best faktisk. Jeg liker best ull, sånn ordentlig ull, helst norsk. Telespinn sitt garn er i mohair, men fra norske geiter, og garnet er spunnet langt inni Telemark. Symre har veldig fin glans, som mohair kan ha, men det ble også overraskende mykt, mykere enn ull. Til sammen gikk det med 300 gram garn til genseren.

Prosjektet Driftwood anbefales også, jeg har strikket ganske slavisk etter mønsteret, siden dette var min første genser med formstrikkede ermer.

On the beach

On the beach er veldig likt mønsteret til Driftwood, men har v-hals, designeren er den samme. Jeg strikket genseren på fem dager, måtte bare strikke ei stripe til og ei til... Jeg har strikket i garn jeg har ruget på veldig lenge, det er spunnet på Sjølingstad av ull og silke, og er et ganske lett garn, men litt matt i fargen som silke ofte er. For å utnytte garnet strikket jeg stripene 50 gram, det ble 29 omganger. Stripene er i to forskjellige lillafarger. Akkurat de to stripene ble jeg veldig fornøyd med, jeg strikket en veldig lik genser i min ungdom, den genseren ble helt slitt ut.

On the beach er strikket på pinner 4,5 og det gikk med litt over 300 gram garn. Jeg strikket genseren lett innsvinget, og ja, det blir flere sånne.

13 kommentarer:

 1. Utrolig fine gensere!!! Og fine bilder av deg - gøy å se hvordan bloggerne ser ut også!
  Ha en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er vel som de fleste andre strikkebloggere litt sjenert når det kommer til bilder av meg selv. Men her er jeg altså;-)

   Slett
 2. Fine gensere begge to og du kledde dem veldig godt :)

  SvarSlett
 3. Kjempefine gensrar begge to som sat utruleg fint på! Ønskjer deg ei fortsatt fin veke og sommar.

  SvarSlett
 4. Så fint at du fikk tatt bilder av de når de var ferdige - morsomt å se de på deg! Veldig fine gensere som jeg nok også fint kunne slitt ut.. Og så kler du de utrolig godt :-)

  SvarSlett
 5. Skikkelig flotte gensere du har strikka!!!

  SvarSlett
 6. hvor er de bare blevet flotte.
  hilsen Mona

  SvarSlett
 7. Så fine gensre1 Holder selv på med Driftwood, men det har stoppet litt opp, er ikke helt fornøyd med fargene :/

  SvarSlett
 8. Flott blogg som jeg følger med på. Finner mye inspirasjon av det du lager ;)) Hilsen Lisbeth fra Bergen

  SvarSlett
 9. Dette ble to herlige gensere. Jeg planlegger her og nå at jeg vil strikke en Driftwood til meg selv - - - en gang:) Innimellom noe:)

  To flotte gode gensere til deg;)

  SvarSlett
 10. Hei! Flotte gensere! Vet du om noen har oversatt Driftwood genseren til norsk? Jeg er så uvant med alle begrepene på engelsk. Har lett på nettet siden jeg så denne. Virkelig flott genser! Mvh Nina O

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet ikke om den er oversatt til norsk dessverre.
   http://www.poppyfield.net/garn/Rowanordliste.pdf
   Denne er veldig fin. Det finnes også mye hjelp å få på YouTube.

   Slett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin