fredag 22. mars 2013

Sokkestrikking for oss litt late

Monkey

Sokkene er Monkey, et mønster av Cookie A. De er strikket i Wollmeise på pinne nummer 2. Det var meningen dette skulle bli halvvanter, men jeg så ganske fort at de ville bli for vide. Da passa det ganske godt at mønsteret på disse sokkene dukka opp, og halvvanter ble halvsokker.
Halvsokker er praktisk på flere måter, de er kjekke å strikke for oss som blir litt lei av gjenta for mange mønsterrepetisjoner, de er veldig praktiske i bruk, og de er smarte når man har litt lite garn. Jeg fikk akkurat nok garn til disse!
Jeg prøvde meg på ei ny tåfelling denne gangen, den fungerte jo den også, så jeg kommer til å strikke på denne måten igjen. Disse sokkene skal jeg ha sjøl, lavendel er den lekreste fargen jeg vet. Flott mønster forresten, det kan jeg anbefale.

Sokkene Monkey

Jeg fikk et spørsmål i en kommentar om man kan strikke ermene på en genser lenger. Ja, det kan man! Da plukker du opp masker over for eksempel vrangborden, klipper vrangborden av og strikker nedover på ermet til passe lengdet. Jeg gjorde det ofte på den måten på ungenes gensere og ulbukser når de begynte å bli korte. Utslitte vangborder kan også byttes ut ved å strikkes på nytt ovenfra og ned.
Jeg bruker samme metoden når sokkene mine er utslitt. Fordi jeg ikke er altfor glad i å strikke sokker, bruker jeg vrangborden om igjen, men strikker ny fot. Jeg håper bildet under er beskrivende nok for å vise metoden.
 Sokker med hull må repareres

Til disse sokkene var jeg så heldig å ha litt sokkegarn igjen, men siden det ikke var nok, supplerte jeg med litt Arwetta i en passende farge på hælen og tåa. Jeg er veldig fornøyd med metoden, miljøvennlig er den også.

Helt enkle sokker

10 kommentarer:

 1. Dette er jo fiinsokker det. Smart å bruke ommatt. Takk for et flott innlegg.
  klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha. Ja, det blir fine sokker på den litt late måten også. Og så har man litt bedre tid til å strikke andre fine ting også:-)

   Slett
  2. Takk for tips om ermestrikking, har nemlig en pode som biter på genserarmene...han er bare 7 og et halvt år;-) og foreløpig umulig å avvenne med biting..
   god påske-klem fra Kristin

   Slett
  3. Nye vrangborder høres lurt ut:-) God påske til deg også.

   Slett
 2. Sokkene dine ble som nye.Har gjort dette endel ganger til min datter.Hun var storforbruker av sokker da hun var yngre,og da reparerte jeg.
  Jeg bøtt et par sokker til mitt barnebarn her om dagen.Selv om jeg hadde 2 nye par til henne,så har ingen vondt av reparerte klær.
  Og greie i barnehagen,da de har hatt problemer med at strikka klær har forsvunnet det siste året.
  Synes at vi skal ha gjenbruk,spesielt håndlaga klær som vi har brukt masse tid på.

  Ha en riktig god påske med eller uten strikking:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjenbruk er flott, det er god nors tradisjon, så det må vi holde i hevd:-) God påske.

   Slett
 3. Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar:-)

   Slett
 4. Overskriften var jo forlokkende . men resultatet var ikke latmannsarbeid. Små kunststykker.
  Jeg fikser alltid på sokkene - så kan de til og med gå i arv her i huset ;-) Det er jo en del jobb i utgangspunktet. Du er langt mer proff i din sokkefiksing - jeg kan nok godt heve standarden!
  Finfin påske til deg! Fikk ikke tatt den tradisjonelle turen til Sjølingstad i år, men satser på en vårtur snart for å fylle på lageret.

  SvarSlett
 5. God påske til deg også.
  Jeg må innrømme at jeg ikke er så flink til å lappe, sikkert derfor jeg må gå så drastisk til verks når jeg endelig reparerer.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin