søndag 12. mai 2013

Tankestreg og andre striber

Tankestreg

Mønsteret Tankestreg er fra Geilsk. Garnet er Geilsk 3-trådet bomuld og uld. Anbefaler begge deler. Det er ingen montering på plagget, kun noen tråder å feste. Temmelig tankeløs (og litt kjedelig) strikk fram til fellingene på skjørtet, men et ypperlig ha med seg rundt strikketøy. Noen tankeløse strikketøy må man ha på gang.

 Tankestreg

Plagget ble fint og mykt og akkurat litt melert, sånn jeg liker det. Det gikk med 150 gram garn totalt, men det holdt akkurat ikke med et nøste av hver stripefarge, så jeg sitter med mye restegarn. Jeg strikket størrelse seks år, pinner nummer 3,5 på ballongskjørtet, 2,5 på toppen, siden kusina som skal få den er ganske slank.

Kjedelig bakfrabilde, men kusina på seks kledde kjolen godt. Den hadde akkurat passe tunikalengde, kjoler skal ikke være så lange at de er i veien når fine og tøffe jenter skal ut å leke.

Stripestrikk - tankesteg

Jeg liker stripestrikking. Prosjektet under var egentlig et restegarnsprosjekt, men jeg kjøpt et turkis nøste babyull fra Rauma for å live den litt opp.

Mønsteret heter Viggo og er fra Drops. Egentlig et greit mønster, men utrolig kronglete å strikke på alle vrangbordene etterpå. Sju vrangborder tilsammen, det blir mange masker å plukke opp, og altfor mange tråder å feste.

Jeg strikket størrelse ett til halvannet år, men etter å ha konferert med venner som har barn i riktig alder, skjønner jeg at den vil passe bedre til en baby mellom seks til ni måneder.

Konklusjon: Jeg anbefaler ikke akkurat denne oppskriften altså. Det fins mange fine mønster på små babyvester, neste gang blir det en av de uten mye unødvendig småplukk. Men en rød hjerteknapp, det skal neste prosjekt også få.

Babyvest

9 kommentarer:

 1. Veldig fine striber! Har en forkjærlighet for stripete strikketøy. Tankestreg egner seg veldig til tunikakjole, storfavoritt på ullbekledning til småfrøkna her.

  SvarSlett
 2. Herlig Judith!!! Tunikaen passer jo perfekt og så fine farger!!! Vesten er jo så søt - og den røde knappen er prikken over ién!!!!

  SvarSlett
 3. Veldig flotte stripeplagg, og den nydelige røde hjerteknappen var helt perfekt!

  SvarSlett
 4. Kjempefin kjole! Skulle tro du hadde kjøpt strømpebuksa først og valgt farger deretter - den matcher perfekt:)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for kommentarer.
  Det blir definitivt flere striper her i huset. Genialt fint og praktisk.

  SvarSlett
 6. Utruleg flott kjole, med den avslutninga på "armane". Har ikkje sett denne type før... Fin blogg med mykje innhald! ANE

  SvarSlett
 7. Knallfin Tankestreg. Har strikket den selv til Ingrid og den har vært mye brukt. Kjøpte opp garn til en til, men den var såpass omstendelig å strikke at garnet foreløpig ligger på vent :-)

  SvarSlett
 8. Denne har jeg også hatt lyst til å strikke - et flott mønster!
  kjoletunikaen ble superfin! og striper er morsomt og flott.
  Vesten har jeg også strikket en gang og jeg synes som deg - altfor mye plukk med så mange vrangborder, men jeg ser at barnebarnet mitt som fikk den bruker den mye, så da var det vel verd tenker jeg.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin