søndag 24. november 2013

Sommerlige votter og lue

Sommerfugllue

Det er noe sommerlig over Christel Seyfarth Sommerfugllue. Mønsteret sa ikke mer enn det måtte, så jeg tillot meg å gjøre noen endringer. Jeg kuttet ut bisene til fordel for fem vrange omganger, boblemønsteret droppet jeg også, og strikket fem sommerfugler i stedenfor fire (for å slippe altfor lange trådspenn). Dessuten gjorde jeg endringer på fellingen for å gjøre den runderer. Garnet er Christel Seyfarth Shetland Lambswool, som fins i veldig mange fine farger. Strikkekiten jeg kjøpte i sommer inneholdt seks farger, men jeg brukte bare fire av dem. Lua var ikke noe garnsluk akkurat: 35 gram gikk med. Summa summarum: Veldig fornøyd!
Rask å strikke var den også, du rekker et par før jul, det må jo være en ypperlig gave til noen som lengter til sommeren?

Mysterievotter

Hvorfor bruker vi svart og hvitt på vinterens plagg? Fargerike plagg varmer jo like godt, om ikke bedre. Jeg syns faktisk det er noe sommerlig over vottene jeg prøvestrikking for Torirot også. Jeg liker de ferdige vottene godt, og oppskriften var som vanlig detaljert og velskrevet. Mønsteret ville nok kommet bedre fram med andre farger, men det får bli på neste vottepar, da skal jeg rette opp feilen jeg strikka på blondekanten også. Der bytta jeg om på fargene, men det funket det også. 70 gram 2-tråds Sjølingstadgarn gikk med.


7 kommentarer:

 1. Skikkelig kul lue! Og enig med deg at vi trenger farger om vinteren! (Men det er vel ingen overraskelse..)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Og takk for fargeinspirasjon:-)

   Slett
 2. Så gøy å se så flotte farger Judith!!! Stilig lue - liker dine forandringer på den. Og vottene - yes, farger er gøy!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Lone, må takke deg også for fargeinspirasjon:-)

   Slett
 3. Flott lue. Mange fine farger. Vottene var også fine og fargerike. Ha en fin kveld

  SvarSlett
 4. Så stilige fargerike votter! Fin vri med 2 hullstrikka kanter nederst:)

  SvarSlett
 5. Jeg er også glad i farger, vinter som sommer, men er enig i at om vinteren trenger vi dem ekstra mye.
  Lua var flott, jeg likte godt de sommerfuglene, og vottene - tenk å gå med slike fargerike votter og lyse opp både for seg selv og andre:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin