søndag 8. februar 2015

Tatt av heftig oransje

Tuintje - lue

Jeg har prøvestrikket ei ny lue for Torirot. Denne heter Tuintje og mønsterboden er den samme som i i vottene Skogfeens hage. Enkel strikk på pinne 4,5, og ingenting å plukke på i mønsteret. Jeg strikket lenger felling på lua, slik at lua mi er blitt mer som ei alpelue, akkurat slik jeg liker det.

Garnet er nytt for meg det også: Pickles Pure alpaca. Jeg er ingen fan av alpakka, men må jo teste likevel, ellers lærer jeg ikke noe nytt, og det kan jo hende jeg må revurdere min oppfatning? Garnet var godt å strikke, men det ble litt ujevnt, kanskje fordi jeg brukte litt for tykke pinner? Men resultatet ble bra, lua er blitt veldig myk og sitter godt. Håper garnet holder seg bra, men det vil vises først etter litt bruk.

 Ny jakke med lue til

Jakka jeg har på meg er Malsenkofta. Jeg kjøpte to nøster heftig oransje Malsen og mor Shetland soft på strikketreff på Sjølingstad i høst. De nøstene har jeg kombinert med brun Geilsk tynn ull, akkurat samme garnet, men med annen etikett. De fargerike innslagene er Christel Seyfarth lammeull.

Jeg har regnet litt, siden jakka har veldig løs strikkefasthet, min strikkefasthet er 26 masker på pinne 3,5, oppskriften sier 24. Andre endringer jeg har gjort, er å lage kantene rundt i den heftige oransje. Det er slik det er gjort på Loppa, og jeg syns det gir en fin ramme på ei kofte.

Denna jakka kommer jeg til å bruke mye, det er blitt ei lett og fin jakke. Super for innebruk.

Malsenkofte

Siste oransje plagg i dag er lua Fuego Hat. Morsomt og fint mønster. Garnet er noe for seg selv, hadde jeg visst hvor godt dette garnet var å strikke med, hadde jeg hamstra da jeg besøkte museet i høst. Et besøk på Coldharbour Mill anbefales! Lua har vært favorittlua mi i vinter.

Fuego hat

8 kommentarer:

 1. Det er like gøy å se så mye fint igjen!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Satser på mer fargerik strikk etter hvert!

   Slett
 2. Herlege fargar og mønster, Judith! Eg sit akkurat og strikkar med fargane brunt og raudt sjølv, så no vart eg inspirert til å halde fram i same "vulkanske" stil! Og Fuego Hat har eg ikkje sett før, takk for tipset!

  SvarSlett
  Svar
  1. Brunt og rødt blir font. Gøy å prøve nye fargekombinasjoner. Neste prosjekt her blir lilla og rødt.

   Slett
 3. Så nydelige arbeider og farger! På min skjerm ser riktignok det oransje rødt ut, men det er vakkert uansett!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke alltid lett å gjengi fargene korrekt. Fargen er dyp oransje med mer rødt enn gult i, så helt feil å kalle den rødoransje er det nok ikke. Jeg liker den veldig godt.

   Slett
 4. Å, så fin malsen-kofta di ble! Synes det gjorde seg med ribb i kontrastfarge :D

  SvarSlett
 5. Det oransje ser rødt ut hos meg også, men det er uansett flotte ting du har strikket!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin