fredag 1. mai 2009

Dilla på hekling

70-talls bøker

Ja, dette skulle jo være en strikkeblogg, men jeg hekler bare mer og mer, så jeg må kanskje omdøpe bloggen? Hekling er bare så gøy, særlig når man roter seg inn i gamle håndarbeidsbøker. Disse to bøkene er fra 70-tallet. De har flyttet fra mammas og inn i mi bokhylle. Hønsestrikk var på 70-tallet det Strikk til Nøstebarn er for mange i dag. Moderne hekling er et funn! Den danske originalen het Kreativ hekling, en tittel som beskriver innholdet bedre, her er det mye gøy.

Retro heklelue

Denne lua er heklet i 50 gram Lingarn fra Drops, heklenål nummer 6. Mønsteret er fra Moderne hekling. Lua i boka var i flere farger, og gjorde seg kanskje bedre, men jeg ville teste ut lingarnet. Garnet var godt å hekle med, det passet til ei litt baggy lue, og lua ble god på hodet. Blir nok flere sånne luer i andre garntyper etterhvert, morsom og enkel å hekle var den også.

Heklet håndarbeidskurv

Denne håndarbeidskurva er heklet i ganske tykk hyssing med heklenål nunner 8. Arbeidet anbefales ikke, det er ikke godt for mine håndledd iallfall. Har heklet ei runde nå og da innimellom andre ting. Liker den godt, men den bør nok fores etterhvert, slik at jeg ikke mister strikkepinnene ut av kurva. Oppi kurva ligger det akkurat nå pågynte gjestetøfler og lommetøfler.

Gode gamle heklebøker

Her er et par gamle håndarbeidsbøker til. Det er så mange flotte hekleruter i dem, så siden det er fridag i dag, skal jeg finne meg en plass i sola og prøve ut et par nye ruter.

7 kommentarer:

 1. Åh, jeg heldig du som har de fine bøkene der. Jeg har desverre ikke noen av dem, jeg var ikke så håndarbeidsgal da jeg var ung som nå. Har endel heklebøker men ingen om hønsestrikk.

  SvarSlett
 2. Morsomt med gamle oppskrifter! Og den kurven du har heklet var veldig fin.

  SvarSlett
 3. Så fin kurv, men kan tenke meg at den var litt vond å hekle, ja.

  SvarSlett
 4. Så artig med gamle bøker som er helt aktuelle:)
  Kurven var kjempefin, men ja jeg kan godt forestille meg at den var krevende å lage.
  Fortsatt god helg til deg og dine:)

  SvarSlett
 5. Så moro det er å kikke i slike bøker og blader!!!
  Så flott kurven ble. Lua også!
  Kos deg med heklingen. :0)

  SvarSlett
 6. Så heldig du er med de gamle bøkene og bladene. Den ene har jeg også. Skulle ønske jeg hadde hatt mer tid til all slags håndarbeid for tiden, men akkurat nå skjer det så mye annet. Håndarbeidskurva ble skikkelig flott !

  SvarSlett
 7. Hei!
  Er på jakt etter gamle håndarbeidsbøker. Har klart å skaffa meg ein del gjennom antikvariat.net
  Den boken du har bilde av her,den med heklelapper i. Den såg veldig inntresann ut. Kan eg få lov og spørre deg hva den heter?
  Hadde vært veldig takknemmelig for svar.
  Masse hilsen Ann Karin

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin