onsdag 10. juni 2009

Monstertegning og lue

Monster

Vi får noen morsomme tegninger med hjem fra barnehagen for tida. Småen på fem er glad i å tegne, og han tegner alle slags rare figurer, den ene figuren merkeligere enn den andre. Jeg samler på en del av tegningene, tenker at noen av figurene kunne vært morsomme å brodere eller tamburere på en av genserne hans. Denne tegninga synes jeg er ekstra fin, vet ikke hva det er, et tusenbein kanskje?

Lue i bomullsgarn

Og ei lue. Modellen er trøtt i kveld, men fotballkamp vil hun se. Lua er heklet i bomullsgarn fra restehaugen, det ene er i en viscoseblanding, det andre er Muskat, begge er fra Drops. Lua er heklet i staver med heklenål nummer fem og skulle sett slik ut. Den skulle altså hatt brem. Jeg ønsket bremmen fastere og mer utstående enn på oppskriftsbildet, derfor gikk jeg over til fastmasker og heklenål nummer tre. Men da feilberegnet jeg og la ut altfor få masker, slik at bremmen ikke ville stå ut i det hele tatt. Derfor ble det ingen brem men en kant.

Jeg fikk lenke til mønsteret på luealongen på Hobbyboden, men det er vel heller tvilsomt om lua godkjennes. Må vel innrømme at jeg ikke brukte mønsteret, men bare tok utgangspunkt i bildet. Heklet lua på båttur, mønsteret lå hjemme. Har fått bestilling på en hatt som passer til tunikaen, så jeg gjør nok et nytt forsøk, men da skal jeg kikke litt mer på mønsteret.

3 kommentarer:

  1. Å, sånne barnetegninger er fine! Du kan selvsagt brodere dem, men de gjør seg også godt som innrammet presang når babyen er blitt stor og har flyttet for deg selv!

    SvarSlett
  2. Herlig tegning - den må du ta godt vare på!

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin