søndag 19. juli 2009

Feriestrikking

Regiasokker

Ferie er deilig. Vi har vært i Danmark en tur, og jeg har hatt både det ene og det andre feriestrikketøyet i sekken. Her er mine nyeste sokker, strikket i Regia 4-trådet sokkegarn på pinner nummer 2,5. Jeg har store forhåpninger til at disse sokkene skal vare lenge, lenge. Det er iallfall det jeg er blitt fortalt om garnet. Sokkene varmet godt småkjølige kvelder på terrassen der bildet er knipset, Icefjorden i bakgrunnen.

Vi tilbrakte noen dager på besøk i leid hytte, dette flotte teppet befant seg i hytta.

Heklet teppe til inspirasjon

Teppet er heklet i garn i forskjellige kvaliteter, mye bomullsgarn, men også noe syntetisk. Det er stort sett heklet med to tråder i forskjellige farger og er ganske fast og tungt, det veide nok et par kilo. Jeg synes fargene ble flotte sammen, likte godt ideen med to tråder, og det var deilig at det var så tungt. Nå er det lagret som en god ide til bruk av restegarn og bestemorlapper.

Og neste gang jeg er i Danmark må jeg huske å gå innom det som så ut til å være en av Danmarks flotteste garnbutikker. Butikken het Ret og vrang og lå i Hirtshals. Jeg måtte vindusshoppe denne gangen - det var dessverre utenfor åpningstid, men vinduene viste flotte modeller og mye spennende garn jeg aldri har prøvd, så jeg skal tilbake.

7 kommentarer:

 1. Det var noen riktig lune og koselige sokker du har strikket. Og for et vakkert teppe.

  SvarSlett
 2. Garnbutikk i Hirthals? Hvor? Det skal jeg huske neste gang vi tar fergen. Min favoritt ligger i en liten by som heter Saltum, den heter Bindestuen. Det er vel omtrent en time fra Hirtshals. I Løkken er det også en deilig garnbutikk, like ved torget.

  SvarSlett
 3. Gode og varme sokker kan man aldri få for mange av - og når de er i så fine farger er det ekstra moro å ta dem på :-)
  Den danske varianten av slumreteppe var flott!
  Ha en fortsatt fin ferie!

  SvarSlett
 4. Fordi du er så inspirerende skal du få en award av meg;)

  SvarSlett
 5. Jeg har nedtelling til min ferie nå, det skal bli deilig å bare nyte dagene med fint strikketøy. Problemet er vel bare at jeg har for mange strikkeprosjekt, så kan bli vanskelig å velge ut hva jeg skal strikke føst og sist. Sokkene så kjempe deilig ut,er enig med Torunn at varme sokker får en aldri nok av. Tror nok jeg må strikke meg et par selv i sommer. Teppet var også kjempe fint. Det er morsomt med farger.

  SvarSlett
 6. Harlige fine sokker du har strikka deg .
  Fin blåfarge.

  SvarSlett
 7. Dette teppet var veldig fint

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin