søndag 26. juli 2009

Sokker til små og store

Barnesokker

Sokkestrikking har det også blitt litt av i ferien. Denne gangen er det de to minste som har fått hvert sitt par. Tå-opp-sokken fikk endelig en partner, men sokk nummer to ble strikket på vanlig måte ovenfra og ned. Sokkene er strikket i mørkeblått 4-tråds Regia og i en rest Sisu. Jeg har strikket tre omganger av hver farge.

Niåringen fikk sokker av resten av mine Regiagsokker, og her hadde vært en fordel å kunne strikket sokker fra tåa og opp. Jeg visste nemlig at det ikke ville bli nok garn, derfor er skaftet strikket i Silja. Slik gjorde jeg: jeg strikket foten først, deretter plukket jeg opp masker til skaftet og strikket det. Jeg strikket i Regia til det var oppbrukt, før jeg begynte på Silja-garnet. Jeg har et par sokker til på pinnene, deretter har jeg planlagt en sokkepause, men kan hende jeg prøver meg på et par tå-opp-sokker hvis jeg finner en god oppskrift. Det må jo være en smart metode når man strikker i rester og ikke vet hvor langt garnet rekker.

Mitt siste sokkepar i ferien ble et par ankelsokker til meg selv. Jeg kjøpte et nøste Regia i silkeblanding bare for å teste det, og jammen holdt det ikke med 50 gram til ankelsokkene. Det kaller jeg drøyt garn. Det var både godt å strikke med og godt å ha på, så neste gang jeg får en sokkeraptus, skal jeg kjøpe mer av dette garnet.

Alle sokkene er strikket på pinner nummer 2,5.

Ankelsokker i Regia silkeblanding

6 kommentarer:

 1. De ankelsokkene var tøffe! Kjempefin blogg du har forresten :o)

  SvarSlett
 2. Flotte sokker du har strikket.

  SvarSlett
 3. Så mye fint du lager! Fortsatt god sommer.

  SvarSlett
 4. Her var mange flotte sokker

  SvarSlett
 5. Flotte sokker du har strikket - og de ankelsokkene likte jeg godt! Stilige!!!

  SvarSlett
 6. Her skal nok ingen fryse på beina - er enig med de andre; ankelsokkene var stilige.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin