lørdag 10. juli 2010

Feriestrikking

Wollmeise

Det er kommet mer garn i hus, to hespler Wollmeise i herlig Lavendel og knallrød. I ferien skal det stikkes på tynne pinner av eksklusivt garn i rødt og lilla.

Jeg har vært på biblioteket og funnet ei gammel strikkebok med mange forskjellige flette-, hull- og strukturmønster. Boka heter Mitt lille Håndarbeidsbibliotek og ble utgitt av Gyldendal i 1981. Der fant jeg et bladmønster som vil bli flott på et par røde strømper. Her har jeg fullført den første rapporten. Det er ikke et helt enkelt mønster å strikker, men det sitter nok i fingrene etterhvert. Jeg har endelig lært ordentlig å strikke sokker på rundpinner, nå går det som en lek, men jeg har kjøpt meg en god lang rundpinne. Mønsteret jeg strikker vil bli mye finere om det strikkes motsatt vei, så det neste jeg bør lære meg er å strikke sokker fra tåa og opp.

Rødstrømper

7 kommentarer:

 1. Så spennande! Eg har aldri prøvd Wollmeise, men drøymer om å gjere det ein gong...

  SvarSlett
 2. Alltid gøy å finne spennende mønstre. Det ser ut til å bli fint:)

  SvarSlett
 3. Det blir fint! Syns bladmønsteret er like fint denne veien jeg.

  Skal du strikke tåa opp, anbefaler jeg (Judy's) magic cast-on, det gir en fin og tett tå. Tror jeg fant den på Knitty.

  God sommerstrikk!

  SvarSlett
 4. Herlig garn! Bladmønsteret var fint, slike gamle bøker inneholder ofte mange skatter.

  SvarSlett
 5. Så flott mønster! Morsomt å starte på noe nytt, syns du har valgt knall fin farge også. Gleder meg til fortsettelsen.

  SvarSlett
 6. Det må være en nytelse å strikke av et slikt deilig garn. Det var farger til å bli glad av, vel - kanskje ikke den røde........ Mønsteret ser ut til å bli flott denne veien også. Kos deg med garn og pinner!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin