torsdag 29. juli 2010

Prøvelapper med mening

Kluter med mening

Biblioteker er fine greier, der finner man ferielektyrer av mange slag. Boka Mitt lille Håndarbeidsbibliotek har vært med meg på ferie. I boka er det mange forskjellige struktur- og flettemønster, bladranken på rødstrømpene i forrige innlegg er fra boka, og jeg måtte jo teste ut noen andre mønster også. Og siden prøvelapper kan være litt kjedlig å strikke, mens kluter er behagelig feriestrikking, ble det kluter med forskjellige mønster fra boka.

Jeg har brukt ca. 30 gram garn per klut, og lagt opp ca. 44 masker på pinner nummer 3,5.

Kluter - prøvelapper

Klut nummer en er halvpatent, den har jeg strikket tidligere. Mønster nummer to går over åtte masker og fire pinner, men forskyver seg ei maske hver annen pinne. Dette mønsteret bruker jeg på mitt neste par med rødstrømper.

Kluter - prøvelapper

Mønsteret på den rosa kluten går over fire masker og åtte pinner. På hver fjerde pinne strikket jeg tre masker i den ene maska og tre masker vrangt sammen. Fin effekt, men så strikka jeg et par omganger for langt og laget en annen tekstur på midten, (dovenskapen lenge leve, det er jo ferie...) Klokkemønsteret på den siste oransje kluten kunne sikkert gjort seg godt i ullgarn, på et bærestykke på en liten barnevest?

Mønsterbok

Jeg anbefaler en tur på et loppemarked eller et bibliotek nær deg, mange gamle mønster duger fortsatt. Denne boka er fra 1981 og ble utgitt av Gyldendal, det er mulig den er gitt ut på nytt senere.

15 kommentarer:

 1. Åååå for noen friske fine kluter du har laget ! Fine mønstre !
  Mulig jeg hermer.. ;)

  Biblioteket er rene skattkammeret.

  SvarSlett
 2. Så flotte! Morsomt å prøve nye mønster og ikke minst med knalle fine farger.

  SvarSlett
 3. Åja, den boka har jeg lånt en gang på biblioteket, likte den jeg også:-) Smart å lage kluter som prøvelapper for overflatemønster! Skikkelig lekre ble de!

  SvarSlett
 4. Det vart mange flotte klutar i friske fargar :) Reine skattkammer slike gamle bøker! ha ein fin kveld :)

  SvarSlett
 5. Så spennande!! FLotte fargar og flotte mønster.

  SvarSlett
 6. Kluter er perfekt sommerstrikk, det ble en del på meg og i løpet av ferien.

  Likte spesielt godt den orange i klokkemønster!

  SvarSlett
 7. Så fine kluter du har strikket, i skikkelige gladfarger!

  Takk for hyggelig kommentar hos meg! Ha en god kveld! Klem

  SvarSlett
 8. Å strikke kluter i stedet for prøvelapper er jo en kjempelur måte å få prøvd ut nye mønster på!

  Det er mye god inspirasjon å finne i gamle strikkebøker - jeg har en stabel med gamle tyske mønsterhefter som jeg har fått av en gammel tante, der er det stadig noe som jeg har lyst til å prøve ut! Kanskje det får bli noen kluter i sommer ;-) Kanskje det får bli noen kluter i sommer ;-)

  SvarSlett
 9. Så spennende. Jeg elsker selv gamle bøker, og det var jo kjempelurt å strikke prøvelapper som fungerer som kluter:)

  SvarSlett
 10. Så lurt det var å strikke prøvelapper som kluter. Friske og flotte kluter

  SvarSlett
 11. Så lurt, nå får du ekstra fine kluter. Jeg tråler hyllene for håndarbeidsbøker hver gang jeg er på biblioteket, men denne har jeg ikke sett. Slike gamle bøker er alltid spennende å bla i.

  SvarSlett
 12. Hei! Du har vunnet en premie i min give away. Kan du være snill og sende meg din adresse til post@strikkogtoys.com så skal jeg sende den i posten til deg asap :-)

  Ønsker deg en flott søndag!

  SvarSlett
 13. Veldig grei måte å teste ut mønstre på, vanlige prøvelapper er ikke særlig motiverende. Men disse kan jo brukes, og da blir det straks noe helt annet.

  Hva med å sy dem sammen til en pute eller et lite teppe?

  SvarSlett
 14. Den boka har jeg også lånt på biblioteket, mange ganger! Syns ofte gamle bøker har finere maskemønster enn nyere - det var liksom ikke noe poeng at alt skulle være enklest mulig før, snarere tvert imot. Vet at mange designere bruker slike bøker når de lager nye design og oppskrifter - så det er ikke nødvendigvis så mye nytt under solen. Smart ide å teste ut i liten målestokk først. Jeg bruker ofte luer som "prøvelapper" - uansett er det jo nyttig!
  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin