torsdag 5. august 2010

Strikkebibler

Strikkebibler - gamle strikkebøker

Jeg har vært så heldig å overta noen gamle strikkehefter, blant dem fant jeg et hefte jeg har hørt om, men aldri sett før: Else Poulssons Rutemønster. Heftet ble utgitt i 1945, og det er mange fine rutemønster for både strikking og broderi i det: Her er det drager, høner, kjerringborder, engler, vottemønster og mange fine grafiske mønster. Jeg gleder meg til å strikke fra det.

De to andre bøkene på bildet har jeg fra før: Annichen Sibberns Norske strikkemønste fra 1929 har jeg hatt veldig mye glede av. Pinneguri forteller at den nå blir utgitt på nytt, gled dere! Her ser dere en av vottene Pinneguri har prøvestrikket fra boka.

Boka Kvardagsstrikk av Annemor Sundbø er en nyere strikkebibel, jeg bruker boka mye når jeg lurer på hvor et mønster kommer fra. Annemor har gjort en kjempejobb med å systematisere norske strikkemønster, boka bør stå i enhver strikkers bokhylle, i alle fall til dem som er ørlite interessert i norske mønster.

Gjestal - slik spinner vi garn

I bunka med strikkehefter fant jeg også et gammelt hefte fra Gjestdal, de har tatt seg bryet med å fortelle hvordan de lager garnet sitt, her er bilde av ullsortering, spinning, tvinning og hespling. Morsomt, sånt kan jeg like. Vil du se det på ordentlig kan du gjøre som Ullfori som har besøkt Sjølingstad Uldvarefabrik i sommer.

8 kommentarer:

 1. Strikkebøkene får et godt hjem hos deg skjønner jeg! Alle er flotte, og jeg skal sikre meg en av de nyopptrykte Norske Strikkemønstre :o)

  Kos deg og ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Skulle gjerne kommet og bladd litt i bøkene dine :-)

  Fortsatt god strikkesommer!

  SvarSlett
 3. gøy med slike bøker! Den i midten har jeg faktisk i hylla. kanskje burde børstet støv av den. Si fra dersom du lager noe fra den da!
  Ha en flott uke videre, kos deg med lesing :)

  SvarSlett
 4. man kan se mer enn en gang i slike bøker.. kos deg masse videre..

  SvarSlett
 5. Slike gamle strikkebøker inneholder mye kjekke mønster og teknikker. Når vi bruker disse teknikkene i dag er det ofte som om det er en "ny oppfinnelse". Men de gamle kunne alt, bare så mye bedre viser det seg;)
  De nye bøkene får ofte så stor oppmerksomhet, men det er her, i de gamle bøkene skattene ligger gjemt.
  Jeg tror vi kunne hatt mye moro sammen. Tror du Barb også hadde likt dette?

  SvarSlett
 6. Så heldig du er. Slike skatter må man verne om:)

  SvarSlett
 7. Eg var innom Sjølingstad i ferien, og det var verkeleg kjekt. Å bruke eit par timar der er noko alle som er glad i ull burde gjere.

  SvarSlett
 8. Kjekt med gamle bøker og hefter med strikkeoppskrifter. Har heile min mors store samling med oppskrifter på all verdens handarbeid, så her er det nok å ta av.
  Ha ein fin dag!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin