mandag 9. august 2010

Sokker i ikatfarget garn

Sauberball

I vinter hadde jeg et innlegg om ikat og flerfarget garn. Jeg syns det er spennnende med garn som skifter farge, iallfall i moderate mengder, det var derfor jeg kjøpte en Zauberball "Ufo" da jeg var i Odense i sommer. I følge selgeren var garnet farget slik at det skulle lage fargeskift på sokkene, se bildet av ufonøstet under.

Sauberball ufo

Garnet var spolt opp med to tråder før farging, slik at det skulle bli to like sokker. Det var en hel jobb å nøste opp garnet, jeg lagde to garnnøster som kan strikkes både fra utsida og midten, siden planen var å bytte tråd underveis for å lage et litt mer spennende mønster. Garnet var farget i fire fargefelter, innerst på spolen var fargeskiftene kortere enn ytterst. Her ser du forresten en mer proff måte å lage nøster som ikke triller.

Sokker i Zauberball

Det var en liten jobb å strikke sokkene også, jeg justerte masketallet etter vrangborden for å få fargeskiftene til å bli finere, men jeg ble ikke helt fornøyd. Det ble ikke slik jeg hadde håpet. Garnet var godt å strikke med, det var bare stripeeffekten som uteble. Mottakeren av sokkene var midt i en spennende bok i dag, og hadde slett ikke tid til å være fotmodell, så det ble litt kreative bilder.

Sokker i Zauberball

Fargefeltene la seg som spiraler på skaftet, men på foten gikk masketallet ikke opp, så der ble mønsteret mer flammete. Slik ser de ut under foten.

Sokker i Zauberball

Kusina på tre ville også ha rosa sokker, så jeg prøver igjen med færre masker denne gangen, skaftet ser lovende ut. Jeg lurer veldig på hva Solveig har gjort som har fått til så artige fargeskift på sine skeive sokker. Så snart jeg har fått vite masketall, garntype og pinnenummer på hennes sokker, skal jeg gjøre enda et forsøk på ikatfarga sokker. Gamle speidere gir ikke opp!

Men jeg har lært en ting ordentlig i sommer, det er å strikke sokker på rundpinne. Etter litt trening bruker jeg helst den metoden, det er veldig praktisk å strikke to sokker samtidig, så slipper man å strikke en lik når den første er ferdig. Jeg foretrekker en lang rundpinne på 80 cm, på den måten fungerer sokkestrikking som reisestrikketøy også, jeg liker ikke å strikke med strømpepinner i bil eller buss.

Sokker i Zauberball

11 kommentarer:

 1. Misunner deg kunsten å strikke et par sokker samtidig på rundpinner- det ser så effektivt ut- og er det noe jeg liker så er det det:)
  Sokkene ble forøvrig kjempe flott!

  SvarSlett
 2. Synes de ble helt perfekte, jeg!! =)

  SvarSlett
 3. Sokkene ble fine, men jeg forstår godt at det var irriterende at de ikke ble som på bildet. Da kunne du jo like godt ha brukt vanlig flerfgarget garn, mye enklere. Får håpe du finner ut av hvordan treffe med masketallet da, gøy effekt nå det virker. :o)

  SvarSlett
 4. det blei kjempe stilige og morsomme sokker :)

  SvarSlett
 5. syns de ble fine jeg :) Likte fargene sammen. Og neste par ut fekk jo ett stilig fargeskift de også.
  sokker på rundpinne ja, jeg syns det ser vanskelig ut. men kanskje på tide å lære noe nytt. to på en gang er jo veldig praktisk vil jeg tro!

  SvarSlett
 6. vil veldig gjerne lære meg å strikke sokker på rundpinne, jeg også... har hørt det tar litt tid og tålmodighet å få det inn i fingrene, så jeg har ikke turt å gi meg i kast med det enda..
  sokkene ble uansett superfine!

  ta en titt i bloggen min, der er det en utmerkelse til deg for den flotte bloggen din :)

  SvarSlett
 7. Jeg blir helt imponert over denne rundpinne-strikkingen av sokker. Helt utrolig!!
  Fargene og mønsteret på sokkene var kjempefint!

  SvarSlett
 8. Herliger farger var det! Og syns sokkene ble flotte. Men litt kjedelig når ting ikke blir som forventet. Gleder meg til å se neste par :)

  SvarSlett
 9. Ja, de ble liksom ikke like de på bildet...
  Må kanskje prøve å strikke sokker på rindpinne, jeg også... *skummelt!!*

  SvarSlett
 10. Sokkene dine ble flotte likevel - selv om du ikke fikk det mønsteret du hadde tenkt deg. Endelig skal du få et svar. Forrige uke ble tilbrakt på ei øy i Limfjorden uten PC, derfor har det tatt litt tid. Danmark er deilig....

  Sokkene mine er strikket på p.nr.3,5 i Viking Sportsragg, banderolen har jeg kastet så jeg vet ikke hvilket nummer fargen har. Strikket med 54 masker på omgangen. Du kan vel si jeg hadde flaks med det mønsteret, det var absolutt ikke planlagt.

  Ellers må jeg kanskje prøve meg på sokkestrikk på rundpinnene en gang til. Det virker jo praktisk å slippe å strikke sokk nr. 2.

  SvarSlett
 11. For en inspirasjonskilde! :) Veldig fine sokker, som er strikket av en veldig dyktig strikker vil jeg tro :) Jeg strikker og hekler en del selv, men det jeg sliter med, er tommler på votter og hel på sokker. har aldri lært meg det og det er irriterende! :) men fine var de

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin