søndag 14. august 2011

Sokkeeksperimenter med pinner nummer 2

Rødstrømper i Wollmeise

De røde sokkene i Wollmeise, er mine første sokker strikket på pinner nummer 2. Det vil si, det er ikke helt riktig, skaftet er strikket med pinner nummer 2,5. Jeg begynte på sokkene i fjor, før jeg hadde erfaringer med at sokker i Wollmeise ikke er så veldig slitesterke strikket på pinner nummer 2,5. Da jeg plukket fram sokkene i sommer, gikk jeg over til pinner nummer 2 på hælen og foten, for sikkerhetsskyld strikket jeg forsterket hæl og fot også, så nå håper jeg de skal holde ei god stund. Mønsteret har jeg funnet i ei gammel strikkebok og brukt på mitt vanlige sokkemønster. Masketallet på sokkene er 70 masker.

Zauberball- sokker

Sokkene i Zauberball la jeg også opp i fjor, 70 masker på disse også, og pinner nummer 2,5 på skaftet. Jeg har gjort som på de røde og gått over til pinner nummer 2 på hælen og foten, men de er ikke blitt helt ferdige. Jeg sliter med så tynne pinner, de er ikke helt enkle å strikke med, kanskje det har med vanen å gjøre? Kanskje med redskapen? Jeg prøve først med strømpepinner i metall, men det gikk litt bedre da jeg gikk over til en lang rundpinne og den metoden jeg liker best: to om ganga.

På forumet Uformelt fikk jeg noen gode råd om å strikke på tynne pinner: Prøv deg fram med forskjellige pinnetyper. Strikk foten som blir mest slitt på tynne pinner, skaftet på tykkere pinner. Jeg fikk også tips om gode strikkepinner, og tok derfor en tur på Husfliden for innkjøp. Håper mine nye pinner duger.

Nye strikkepinner

Jeg fortsetter å eksperimentere. Jeg har ruget på garnet Socks That Rock lenge, jeg fikk det av Pinneguri i fjor, men nå har jeg endelig funnet et verdig sokkemønster til det flotte garnet. Den ene sokken strikker jeg på en lang rundpinne, den andre med mine nye strømpepinner. Garnet er lovende, det er veldig godt å strikke med, og fargefeltene lager et fint mønster. Jeg er i starten fortsatt, men jeg håper en av metodene fungerer, for som gammel speider gir jeg ikke opp! Jeg skal nemlig bli en habil strømpesokkestrikker på tynne pinner, for resultatene er jo bare uslåelig. Fortsettelse følger.

Socks that rock


9 kommentarer:

 1. Wow for noen flotte sokker!
  Jeg synes også det er "vanskelig" og strikke med veldig tynne pinner:)

  SvarSlett
 2. Får nesten vondt i hendene bare av å tenke på pinne 2, men lekkert blir det da. Kjempefine sokker!

  SvarSlett
 3. Sokkene ble jo knall fine, men er jo litt av en jobb å strikke med så tynne pinner da. Kjempefint mønster også, men er ikke sikker om jeg har tålmodighet til å strikke med så tynne pinner. Ha en flott strikkeuke!

  SvarSlett
 4. Imponerende!
  Jeg har også lyst til å strikke sokker på så tynne pinner, men har ikke helt våget meg på det enda.
  Kanskje jeg ble inspirert nå :-)

  SvarSlett
 5. Knalldine sokker. De rød er til å spise opp ;O)

  SvarSlett
 6. Så mange fine sokker!
  Likte mønsteret på de røde veldig godt - det har jeg aldri sett før.

  jeg liker heller ikke å strikke med pinner nr 2, innbiller meg at det skyldes at jeg har så store hender. Og når jeg strikker på trepinner, knekker de rett og slett, eller spissen blir flisete. Man må rett og slett prøve seg frem til hva som passer best for akkurat DEG. Jeg har testet diverse, og nå strikker jeg bare med Addi/Pt metallpinner fra 3,5 og nedover, funker utmerket for meg.

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 7. Riktige strikkepinner er halve jobben:)
  Det finnes ikke noe mer uinspirerende enn å strikke med dårlige pinner og når pinnene er så tynne som nr.2 blir det ekstra viktig. Jeg har knit pro pinnene og liker dem veldig godt, men de er veldig spisse når du kommer nedover i str. Hvis garnet har lett for å dele seg er de ikke de beste etter mine erfaringer (og kanskje også det er min måte å strikke på som gjør det) Da er jeg enig med Annepålandet; Addi pinner er veldig gode i alle størrelser, men kanskje aller best er rundpinnene for de har en god og myk/tøyelig wire (er det slik det staves mon tro?)
  De røde sokken var flotte, jeg likte det mønsteret:)
  Lykke til videre med strikking på tynne pinner!

  SvarSlett
 8. Hej
  Så flot en blog du har :-)
  Det er første gang jeg er herinde, men bestemt ikke sidste gang.
  Du har mange flotte projekter og superflotte billeder :-)

  Håber du får lyst til at kigge forbi min blog også :-))

  Klem Jane i Danmark

  SvarSlett
 9. Då eg såg biletet av metallpinnane dine tenkte eg på mine 2.0mm HW-pinnar... og jammen hadde du fått gode råd, så kjem alt til å gå betre :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin