lørdag 26. september 2009

Strikk i farger - oransje

Farger oransje

Jeg har tenkt på det lenge, å lage en serie med fargerike strikkeinnlegg. Jeg har jo strikket noen år, og det er blitt diverse plagg. Ikke alt er blitt like vellykket, noe har vært veldig tidstypisk og er gått helt ut på dato nå, andre ting er brukt mye og dermed nesten utslitt. Jeg har tenkt å plukke fram farge for farge, tema for tema, så ser vi hva det blir til.

Første farge er oransje. Det er en farge jeg bruker innimellom, ikke i store plagg, men som tilbehør. Det er en frisk farge, jeg liker den godt. Det er ikke uten grunn jeg har ringblomster i bakgrunnen når jeg tar bloggbildet.

Farger oransje

De lange pulsvarmerne strikket jeg til en genser med halvlange ermer. Ideen fikk jeg fra KK, det var bilde av noen lignende i en motereportasje. Mitt par er strikket i Alpaca fra Drops på pinner nummer 3. Mansjetten er strikket i Nanuk fra DSA. Jeg har brukt dem en del, men jeg er ikke helt fornøyd med mansjettene. Syntes det så så fint ut, men praktisk er det ikke. Det som er praktisk med pulsvarmerne er at de er så lange, at de er veldig gode og varme og at mansjetten kan brukes øverst eller nederst alt ettersom det passer.

Farger oransje

Lua er strikket i Nanuk, den gang garnet var en nyhet. Lua er jo litt utgått på dato, men jeg bruker den fortsatt, den er nemlig veldig god og varm på kalde dager og den stikker ikke. Jeg tror lua er strikket på pinne nummer 7, så det er et kjapt nybegynnerprosjekt.

Farger oransje

Dette skjerfet ble fullført i dag. Det er et skikkelig restegarnprosjekt, heklet i staver med en luftmaske mellom, og i fire forskjellige garntyper. Siste resten av Nanuk gikk med til frynser.

Jeg er veldig nysgjerrig på hva andre har strikket, heklet eller sydd i oransje. Så jeg oppfordrer deg til å lete fram dine oransje strikkeplagg, eller din tantes, eller bestefars. Ta bilde av dem og lag et blogginnleg om dem, eller du kan legge dem her. Gi meg et hint hvis du lager et blogginnlegg, så lenker jeg til alle innlegg under bildet i høyrekolonnen. Knappen må du gjerne låne. Og om ei stund eller to kommer det ei oppfordring om å finne fram fargerik strikk i en ny farge eller et nytt tema.

Strikk i farger

22 kommentarer:

 1. Oransje er en flott farge!!
  Pulsvarmerne var herlige :-)

  SvarSlett
 2. Nydelige høstfarger! Jeg tror aldri jeg har strikket noe i orange, bare sydd. Jeg har forresten lagt deg til i blogglista mi :-)

  SvarSlett
 3. Jeg har tatt utfordringen.
  Trodde ikke jeg hadde laget noe i oransje, men en sjekk i bildene mine viste at det hadde jeg jammen gjort... :)

  SvarSlett
 4. Veldig flott sett! Og orange er en fin farge i mørke-månedene, man blir litt glad når man ser den.

  SvarSlett
 5. Så gøy, dette vil jeg være med på. Setter inn et svar her når jeg er ferdig

  SvarSlett
 6. Da har jeg oppdatert bloggen min med oransje

  SvarSlett
 7. Morsomt! Fargeglad som jeg er, må jeg være med på dette! Men nå drar jeg på høstferie, så det får vente..

  SvarSlett
 8. Så artig. Og den orange fargen din var jo helt nydelig.
  Har tatt oppfordringen og lagt inn innlegg med orange

  SvarSlett
 9. Fine ting. :o) Jeg liker også oransje! Har nettopp strikket en lue til Klumpen, den ligger på bloggen min i begynnlsen av september.

  SvarSlett
 10. Hærlig farge, jeg liker orange. Morsomme ting du har laget også. Jeg følger med...

  SvarSlett
 11. For en flott og spennende blogg du har. Kommer gjerne innom igjen! Tviler på om jeg har noe orange, men jeg skal ta en titt i skapet!

  SvarSlett
 12. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 13. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 14. Dette var eit artig påfunn, så det har eg lyst til å vere med på! Har laga blogginnlegg. Strikkemor(o)

  SvarSlett
 15. Dette var eit artig påfunn, så det har eg lyst til å vere med på! Har laga blogginnlegg. Strikkemor(o)

  SvarSlett
 16. Oransje er så fin en høstfarge, jeg liker å ta frem denne fargen når bladene på trærne får slik farge, og høststormene setter inn for fullt, en varm og deilig farge :)

  SvarSlett
 17. Så morsomt.
  Skal se om jeg finner noe som jeg har sydd! Føleger med videre.

  SvarSlett
 18. Artig påfunn. Mye fint du har laget. Oransje er en herlig og glad farge. Har iallfall en oransje genser som jeg bruker mye. Den er ikke med på høstferie, men skal se om jeg kan få tatt bilde av den når jeg kommer hjem. Kos deg!

  SvarSlett
 19. Takk for besøk i bloggen. Morsomt påfunn, jeg trodde ikke jeg hadde noe som helst laget i oransje, men jeg har jo akkurat fullført gråtasstunikaen...

  SvarSlett
 20. Så morsomt med alle kommentarene, og så gøy at dere tar utfordringen.
  Nå har jeg laget lenke til alle over som har laget egne oransje innlegg. Tror kanskje jeg må plukke fram det oransje garnet mitt igjen...

  SvarSlett
 21. Hei- da er jeg også med!

  Kjempefine bilder du har tatt, forresten!

  SvarSlett
 22. Nydelige oransje innlegg. Jeg tar utfordringen - på magisk vis har jeg faktisk akkurat startet på et orange prosjekt, og har handlet mer oransje garn. Jeg skal gi et lite pip når jeg blogger.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin