lørdag 24. september 2011

Fanatrøye

Fanatrøye

Endelig kan jeg stolt presentere Fanatrøya jeg begynte på i 1998 eller deromkring. Den har vært en gjenganger her på bloggen siden jeg skrev mine aller første innlegg, men nå er den altså helt, helt ferdig. Og jeg er veldig, veldig fornøyd, denne jakka skal jeg bo i i høst.

For å ta noen fakta først: Strikket i Daletta på pinner nummer 3 og 3,5. Mønsterborden har jeg funnet i boka Fanatrøyer, både boka og garnet anbefales.

Fanatrøye

Da jeg begynte på trøya jobbet jeg som lærer på en ungdomsskole i Bærum, og jeg husker en eldre lærer som syns det var så gøy å se at vi unge strikket gamle mønster. Siden 1998 har mange gamle mønster igjen blitt veldig populære, ikke rart, for de er velkomponerte og flotte.

Fanatrøye
Bildet over er tatt før damping.

Grunnen til at jeg ikke kom lenger enn til å strikke en halv bol i 1998, tror jeg var fordi jeg ikke fikk tak i mer garn, og jeg trodde det ville bli for lite. Trøya lå nederst i kurvkista mi til jeg plukket fram alle mine uferdige strikketøy i begynnelsen av 2009. Da var bloggen min helt ny, og jeg laget en konkurranse for meg selv, der jeg satte meg fore å fullføre alt som hadde blitt lagt bort i kurvkista, noe måtte jeg jo fylle bloggen med.

Prosjektet bød på noen små utfordringer underveis: Bolen ville bli 20 cm. for stor, her har jeg skrevet om hvordan det problemet ble løst. Et og annet lærte jeg av prosjektet også: Det er smart å strikke knapphull i  både knappestolpen og belegget... Men alt det er glemt nå, nå er jeg bare fornøyd, resultatet ble helt perfekt til slutt!

28 kommentarer:

 1. Kjempefin jakke du har strikket !
  Den blir nok god å ha nå utover høsten.

  Ble fristet til å strikke en slik selv.
  Takk for inspirasjonen !

  SvarSlett
 2. Utrolig flott! Kjekt at disse gamle mønstrene strikkes på nytt, for fine er de, og varmer gjør de!

  SvarSlett
 3. Jeg bøyer meg i støvet over at du har gjort ferdig denne etter så mange år. Den ble kjempe fin. Tradisjonelle mønster slår aldri feil altså. Har begynt på en fana til meg selv jeg. Har alltid ønsket meg en i rød og hvit, men nå er jeg plutselig blitt usikker på om jeg heller skulle valgt hvit og grå eller hvit og brun.

  SvarSlett
 4. Skikkelig flott fanajakke!! Godt å få ferdig ting som har lagt ei stund:))

  SvarSlett
 5. Utrolig flott - og veldig imponerende historie. Jeg kjøpte boken etter du anbefalte den - og den er virkelig flott. Og historien om Fanakoften er veldig interessant!! Takk for tipset!!

  SvarSlett
 6. Gratuerer med ferdig! Imponerende at du fullførte, gamle ufullendte har en tendens til å fortsette som ufullendte, siden terskelen stiger og stiger for å bli ferdig.

  Nydelig bord nederst, det fristet å strikke fanakoftevariant til ungene, jeg og bror nr 1 hadde matchende i oppveksten (min i rødt, hans i blått) og det syntes vi var stor stas begge to.

  SvarSlett
 7. så flott jakken ble. Kan tenke meg at du er ganske fornøyd ja.Nyt den. Ha en flott lørdagskveld

  SvarSlett
 8. Den ble utrolig flott! Nyyydelig plagg!
  Og like moro å fullføre prosjektet! :D

  SvarSlett
 9. Gratulerer og godt jobbet! Nydelig arbeid også.

  SvarSlett
 10. gratulerer med å endelig bli ferdig Med denne flotte jakken! resultatet ble nydelig!

  SvarSlett
 11. Kjempefin Fanatrøye. Mykje arbeid, og flott resultat :) Den blir nok god å ha til vinteren. Ha ein fin søndag :)

  SvarSlett
 12. Hvor er det bare blevet en smuk trøje !
  godt du fik den op af strikkekurven igen, så den blev færdig :o) tillykke med den.
  mvh Mona
  dqpage.blogspot.com

  SvarSlett
 13. Så flott jakka vart! Kudos for å gjere ferdig ein så gammal ufo!

  SvarSlett
 14. Kjempeflott jakke, godt du fikk gjort den ferdig! Mønstervariasjonen nede var veldig fin, regner med at det er en som er tidligere brukt? Har sansen for å variere bordene. Spesielt Setesdalskofta har jo mange muligheter til det.

  Må si jeg synes det er godt gjort å få den ferdig etter så lang tid. Jeg rakk jo opp min Setesdalsgenser. Den var også alt for stor, tenkte ikke at jeg kunne klippe bort en del. Sukk!

  Gr

  SvarSlett
 15. Så fiiin den ble. Skikkelig imponert over at du fikk fullført til slutt, og så godt når resultatet blit perfekt :-)

  SvarSlett
 16. så fin :) må si du har vørt tolmodig, det er mange år å se på en UFO det. deilig å være ferdig med den til denne vinteren kanskje? ha en flott søndag!

  SvarSlett
 17. Imponerende flott kofte! Godt gjort å fullføre et prosjekt som har ligget så lenge!! Denne kommer til å vare lenge. Jeg er også veldig fornøyd med Daletta. Og nå fikk jeg veldig lyst på fanakofte jeg også...
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 18. Gratulerer med fullført jakke! Den ser veldig fin ut. Eg blir aldri lei av fanamønsteret, det er så fint! Artig med ei anna bord enn åttebladroser.

  SvarSlett
 19. Fanamønster er noe av det fineste jeg vet. Gratulerer med flott kofte! Jeg har hatt en lignende prosjekt. Alt for vid bol. Jeg strikket den ferdig etter mange år til min mann.

  SvarSlett
 20. Så fint at du har strikket den ferdig. Den er kjempefin!

  SvarSlett
 21. " SLITAN " dEN VAR KJEMPE FIN !!

  TOVE

  SvarSlett
 22. Gratulerer - den ble kjempefin. Sikkert deilig å være ferdig. Likte den nederste borden, den har jeg ikke sett før.

  SvarSlett
 23. Så flott! Imponerende lang strikkeprosess.

  SvarSlett
 24. Superfin! Den kommer du sikkert å få mye glede av i maaaange år :)
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 25. Så utruleg flott!! Og så bra at du har fullført den. Slike prosjekt som vert lagt vekk over lang tid blir veldig ofte berre liggande der og det er meir og meir ork å ta dei fram. Så eg bøyer meg i støvet over din tolmodighet! Denne kan du verkeleg bu i utover hausten og vinteren,- kjempefin! Ønskjer deg ein fin laurdag.

  SvarSlett
 26. Herlig genser som aldri går av moten! Har ikke sett denne versjonen av fanagenseren før; detaljene nederst på ermene og bolen er nye for meg. Det gjør at det blir litt mer liv i jakka, likte det veldig godt:)

  SvarSlett
 27. GRATULERER!
  Det var et spesielt fanamønster, har aldri sett akkurat den utgaven, men den var fin, jeg likte den godt.
  Kan godt forstå at du kommer til å bo i denne jakka nå i høst, nå som den endelig er ferdig!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin