tirsdag 27. desember 2011

Emmas skjerf - romjulsoppfordring

Skjerf før trådfesting

Siden det er jeg som er strikkedama i familien, var det jeg som fikk jobben som trådfester da niesa mi hadde lært å strikke. Niesa er ni, og har ei farmor som er rasende flink til å strikke. På besøk hos farmor begynte hun å strikke skjerf. Hun strikket og strikket, med masse løse tråder som resultat, og et par mista masker, men det snakker vi ikke så høyt om, alt er i sin skjønneste orden nå.

Og siden det er romjul og tid til å strikke, og kanskje til og med tid til å lære noen i din nærhet å strikke, så er min romjulsoppfordring til deg å gjøre det: lær noen å strikke. Enten et tantebarn, en nabounge, en fattig student, eller en nybakt forelder. Vi som strikker vet jo at når man endelig får dreisen på det, så har man en nyttig og artig hobby.

Slik strikker du Emmas skjerf:
Legg opp 30 masker på pinner nummer 4 i et godt ullgarn. Strikk striper etter lyst og behag.
Fell av når du syns skjerfet er passe langt.
Fest trådene godt før du klipper dem av.
Lykke til!

6 kommentarer:

 1. Det er en god ide.
  jeg prøver at lære min søster at strikke - men det er lidt kompliceret fordi hun er venstrehåndet.
  Hun er igang med en grydelap på pind nr 5 - det går kun langsomt fremad.
  En rigtig god ide at lægge ud med et skærf.
  mvh Mona

  SvarSlett
 2. God ide! Om jeg får løsrevet femåringen fra brettspillene og Legoen han fikk til jul, så er det en mulighet...

  SvarSlett
 3. Det jeg oppdaget da jeg skulle lære minsten min og fetteren hans å strikke, var at det faktisk var en fordel å være venstrehendt. Minsten fikk et veldig godt grep om tråden på venstre pekefinger, han mistet den ikke slik som fetteren slet med. Den fordelen brukte jeg for alt det var verdt når jeg skulle motivere. Begge to lærte seg kunsten, men tv-spill blir fortsatt foretrukket...

  SvarSlett
 4. Ei strålande oppfordring. Har nokre ivrige nieser. For så vidt ei lita ei på 3,5 år som også gjerne vil lære (alle dei andre damene i familien sit alltid med eit strikketøy), men ikkje heilt dreisen enno.

  SvarSlett
 5. Søtt :) Prøver og prøver men interessen er bare der i 10 minutter av gangen.. kanskje jeg ikke er flink nok til og lære bort! :)

  SvarSlett
 6. Å strikke et skjerf i rillestrikk er et evighetsprosjekt, så all ære til ni-åringen som kom i mål! Hils og gratuler med fint skjerf fra meg! Godt nytt år til dere begge!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin