tirsdag 20. desember 2011

Flere enkle luer

Litt baggy lue 1r 1 vr

Her er noen varianter av den helt enkle ribbelua. Den litt mer baggy varianten av lua er strikka i Duo, en myk blanding i bomull og ull. Den er strikket tre cm lenger enn oppskriften, mens masketall og felling er etter oppskriften. Grunnoppskriften finner du her. Lua er ikke noe stort tidssluk, så du rekker ei før jul, men luer trenger man jo etter jul også...

Retrolue i Duett

Retrolua er strikket med 70-tallsribb. Jeg brukte den samme ribbestrikken på en genser i Duett i vår, så lua er strikket i restegarnet. Jeg har strikket på pinner nummer 4, og la opp 95 masker. Jeg improviserte fellingen og la inn ei ekstra felling for at de rette og vrange maskene skulle "gå opp".

Slik strikkes ribbemønsteret:
Mønsteret går over 19 masker og det dannes fire "felter".
Strikk 4 vrange, 4 rette, 4 vrange, en rett en vrang en rett en vrang en rett en vrang en rett.

Til slutt en glattstrikket variant. Lua er strikket i Tynn Alpakka fra DSA sammen med en tråd knuppegarn (Tutti Frutti). Denne kombinasjonen egnet seg ikke for 1r og 1vr, så det ble med vrangborden. Lua er til en treåring, så den er strikket en cm kortere enn oppskriften.

Lue i knuppegarn

3 kommentarer:

 1. Fine luer! Er innom for å ønske deg og dine en riktig god jul!!! Takk for mye god inspirasjon i året som har gått, og godt nytt bloggår!

  SvarSlett
 2. Flotte luer. Ønsker deg en fortsatt god romjul:)

  SvarSlett
 3. Så fine luer! -og så mye annet fint du lager! Jeg er i "luestrikkemodus" akkurat nå, og skal forsøke oppskrifta di på den grå retrolua.
  Takk for at du deler oppskrift! :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin