søndag 19. august 2012

Åttitallet er tilbake

Åttitallet er tilbake

Forrige søndag viste jeg nittitallsgensere, denne gangen har jeg gravd ennå lenger inn i kleskottet hjemme. Genserne her har både moren min, søstrene mine og jeg stikket. De ser jo i første omgang ut som ganske greie gensere, der de ligger. Åttitallet er i vinden igjen, kanskje noen av dem kan få en renesanse?
 
Åttitallet er tilbake

Åttitallets gensere var store, veldig store, både bol og ermer var vide. Vi strikket mye i pasteller, rosa, lyseblått og mintgrønt, men også i svart og hvitt. Genseren i midten strikket jeg etter å ha sett et bilde av Madonna med svart og hvit genser, jeg tegnet av mønsteret, og laget min egen versjon. Jeg syns fortsatt den er fin, og hadde det ikke vært for den altfor store formen og den altfor store flekken midt foran, hadde jeg tatt genseren i bruk gjen.

 Åttitallet er tilbake

Materialene på åttitallet var akryl, mohair og børsta ull. Jeg har fått en god strikkeoppdragelse heldigvis, det var ikke mye akryl som kom inn i vårt hus, men godt gammeldags ullgarn, det brukte jeg mye av.

To gode fettere er fotomodeller for mødrenes gamle gensere. Men børst ull kløøør, det var ikke lett å balansere midt inni en kløende genser.

 Åttitallet er tilbake

Men litt morsomt var det, at mødrene deres har gått med disse rare genserne...

 Åttitallet er tilbake

Og enda morsommere ble det, da de lange emene ble brukt til lekeslåsskamp, så det ble skikkelig action-bilde i bloggen dag.

 Åttitallet er tilbake

Jeg tviler igrunnen på at de kommer i bruk igjen, ikke av meg i alle fall, men morsomme er de.

En ting skal åttitallagenserne ha, de er fortsatt gode og varme, i alle fall fant katten en lun plass. Kanskje noen av genserne skal få et nytt liv som kattetepper?

 Åttitallet er tilbake

11 kommentarer:

 1. De tre første var virkelig fine, skulle tro du hadde strikket de nylig

  SvarSlett
 2. De tre første ser nokså tidløse ut. Kan ikek de brukes enda altså? Er fasongen så "feil"? De andre blir jeg skikkelig glad av å se på. Det vekker masse minner. Du får arangere en 80-talls fest i vinter, så kommer du til å være den best kledde :)

  SvarSlett
 3. Så gøy!!! Jeg hadde jublet over å finne slike skatter!! Satser på å ta godt vare på det jeg strikker så kan mine bar finne 2012 plagg.

  SvarSlett
 4. Åh herlig nostalgi!! Og det er jo utrolig at det er mote igjen - eller nesten. Så gøy å se - og fine bilder!!

  SvarSlett
 5. Utrolig morsomt! Hadde bare fasongen vært riktig kunne dere brukt dem :)

  SvarSlett
 6. Ja, se bare på Dorte-genseren :)))) Artig.

  SvarSlett
 7. Hehehe, jeg var ikke så gammel på 80-tallet, men jeg husker faktisk en genser jeg strikket. Tror jeg var 12 år, og strikket i pastellfarger og mohair. Grøss og gru, selv om noe ikke var så aller verst

  SvarSlett
 8. De tre første er vel rett i bildet igjen, særlig hvis de er ekstra store? Moro med gjensyn! Jommen strikket man mer med intarsia før, synd hvis det bare glemmes.

  SvarSlett
 9. Det er nogle skønne gamle gensere du har - og jeg kunne sagtens finde på at give dem en renæssance. Jeg har en i sommerhuset, som jeg har taget i brug igen. En Marianne Isager model, skaktern i sort og grå. Den er lidt stor i det - men jeg har brugt den rigtig meget her i sommer.
  Du har ret - det er helt de samme tendenser som i 80-erne vi ser nu.
  hilsen Mona

  SvarSlett
 10. Haha, her var det en del mimring ja. Tror alle mine 80-talls er forsvunnet, kanskje like greit :)

  SvarSlett
 11. Flotte gensere! Jeg strikket også Madonna-genseren! Har lett etter mønsteret - tror det sto i Det Nye el.l. i 1985. Artig å finne bildet ditt da jeg googlet. Husker rosemønsteret som større, og over hele bolen. Den ble strikket i god, oversized str, som moten var den gangen også. Med singlet under og maaange smykker ;-) Er det OK at jeg "låner" bildet ditt for å spørre rundt etter mønsteret?

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin