søndag 12. august 2012

Frem fra glemselen

 Frem fra glemselen

Mye rart man har strikket gjennom et langt strikkeliv. Disse tre genserne fant jeg under ei lita rydde- og kasterunde i heimen. Den røde er strikket på maskin i Mandarin Metit. Det er noe herlig tidlig nittitalls over den, mønsteret laget jeg selv, kort og vid som det skulle være på den tida.

 Frem fra glemselen

Islenderen er et Raumamønster, strikket i akk så umulig garn, det var billig for en fattig student, men det var også alt. Og hva den mønsterborden har å gjøre midt på brystet, det skjønner ikke jeg nå 20 år etter.

Frem fra glemselen

Den brune genseren er en merkelig skapning, sammensatt av diverse gamle mønsterborder, litt Setesdal, litt Selbu, litt egenkomponert.

Sånn, nå er de dokumentert, til Freteks med dem! Samler du også gamle gensere i 20 år, før de får sjansen til å finne et bedre hjem?

Frem fra glemselen

7 kommentarer:

 1. hej Judith
  det er nu lidt hyggeligt med de gamle gensere.
  Jeg har en yndlings-Marianne-Isager genser fra 1989 som jeg stadig er glad for. Jeg bruger den i sommerhuset. Måske skulle jeg fotografere den til bloggen en dag ;o)
  hlsen Mona

  SvarSlett
 2. Noen plagg blir så lenge - andre får et kort liv. Det er jo veldig varierende hva man liker etter hvert som årene blir flere og erfaringen rikere. Da man var yngre verdsatte man nok andre ting enn nå.

  SvarSlett
 3. Så morsomt å se! Gleder meg til jeg kan ta fram genser jeg har strikket...hihi Morsom vri på islendingen da! Var jo noe annet, kanskje du ble lei av mønsteret? ;)

  SvarSlett
 4. Jeg greier nok ikke å sende store hjemmestrikkede plagg til Fretex med det første. Tipper barnebarna får litt å bale med når boet skal tømmes. :P

  SvarSlett
 5. Artig å se slike gamle gensere; minner mye om min egen produksjon i studietiden dette!

  SvarSlett
 6. Jepp, jeg har vært gjennom akkurat de samme periodene som deg med strikkepinner, både 80-tall (som egentlig var 90-tall for min del) og gnien studentstrikk. Og ja, det er rart hvor vannskelig det er å kvitte seg med plagg man har slutta å bruke for tiår siden, men som man brukte så lang tid på i sin tid, og som man har gode minner fra. Heldige Fretex, kanskje noen møter vinteren varm i dine avlegs? Det er vel en god tanke?

  SvarSlett
 7. Så gøy å se noen skikkelig årgangsgensere! =D

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin