søndag 28. oktober 2012

Nesten bare ren luksus

Ren luksus

Garnlageret mitt har økt med et par kilo dette året, jeg klarer ikke strikke fort nok til å holder tritt med mine egne innkjøp. Årets siste innkjøp var ren luksus, garnet er Wollmeise og Bugga, men hva strikker man egentlig av slikt fint garn?

Høstferiens tur til Stockholm resulterte i noen fine hespler den også, på butikken Litet Nystan hadde de jammen mye flott garn, litt hverdagsgarn og litt luksusgarn. Jeg fant 2-tråds ullgarn fra Kampes Ullspinneri i fine melerte farger, Visjøgarn fra Østergotlands Ullspinneri, svensk garn måtte jeg jo ha med meg hjem fra Sverige. Malabrigo Lace, Silk Blend Fino havnet også i handlekurvet, nytt garn må nemlig prøves. Den velkjente favoritten Shetlandsuld fra BC-garn i lekker lilla fikk også bli med hjem. Jeg var innom et par garnbutikker til, men der var det bare mer av det samme som jeg finner hjemme. Jeg lyttet til erfarne strikkere før jeg dro til Stockholm, og kan trygt anbefale Litet Nystan videre.

Svensk garn og litt til

Fire nøster 2-tråds Sjølingstadgarn har også kommet i hus i det siste, ikke akkurat et luksusgarn, men et godt hverdagsgarn, nok til en enkel genser.

Nå strikker jeg strafferunder i tykt garn på tykke pinner, status quo må gjennopprettes!

Sjølingstadgarn

18 kommentarer:

 1. Så mye vakkert! Wollmeise har jeg sett brukt i noen fine tynne gensere på Ravelry.

  SvarSlett
 2. He,he..ja det er lett å la seg friste! Masse flott der.. får masse inspirasjon av å ha så mye fint garn da! Du finner helt sikkert noe fint å bruke det til.

  SvarSlett
 3. Hva i all verda er strafferunder??

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg plukka fram mitt tykkeste garn og strikker genser på tykke pinner. Garnsluk kan det også kalles. Må jo rydde litt plass i garnkista mi til det siste innkjøpet;-)

   Slett
 4. Der er intet som garnindkøb af kvalitetsgarn.
  Fine sager du har fået
  hilsen Mona

  SvarSlett
 5. Takk. Håper jeg kan vise fram noen fine saker i lekkert garn her etter hvert!

  SvarSlett
 6. Vi går for havregrøt, lange herlige strikkekvelder og kos utenom det vanlige!! Herlig samling!! Vel fortjent om noen spør!!

  SvarSlett
 7. Å så mye fint garn du har fått tak i :-D Blir spennende å se hva det blir av disse gobitene:-)

  SvarSlett
 8. Jeg har strikket både sokker til meg selv og genser til gutten i Wollmeise, samt lue til mannen og genser og jakke til meg selv, og sjal til søsteren i Bugga. Det kan brukes til alt! Det er vel bare sånn at man fort blir litt mer grådig med garn det ikke er så lett å få tak i :)

  SvarSlett
 9. Så mye deilig garn! Likte at du strikker strafferunder :) jeg sier som Marihøna, sjal er deilig. Ellers kjenner jeg mange som sverger til babytøy i Wollmeise, jeg har aldri prøvd, men syns det ble gode sokker av det, selv om jeg ikke liker å strikke med garnet. Litt hverdagsgarn må man ha også, en fin blanding. Har også sett stripeplagg av Kauni og Wollmeise, det ble overraskende stilig med det glatte mot det grovere garnet.

  SvarSlett
 10. Herlig luxus! Det blir ofte mer garn med hjem, enn man klarer å produsere, men jeg pleier å si at jeg har planer for alt :) Ikke bestandig planene dukker opp samme år, men :) Ha ei fin uke :)

  SvarSlett
 11. Ååååå så mye lekkert garn! :O

  SvarSlett
 12. Å, så mykje lekkert garn :)

  SvarSlett
 13. Hva man strikker av slikt fint garn? Det man har lyst på!

  Lurt tips med Stockholm, hoho, mon tro hvor lang tid det tar før mannen skjønner at den største ferieforberedelsen består av å finne ut hvor man kan "snope" garn?

  SvarSlett
 14. Ha ha, ja kjenner meg igjen. Men kos deg med garnet vinteren er lang. Ser ut til å være et godt garn. Ha en fin helg.

  SvarSlett
 15. Så mange fantastiske farger det er på garnet du har kjøpt! *sikle*

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin