søndag 25. november 2012

Mitt vrange Topstykke

Topstykket

Ja, jeg strikker. Jeg har faktisk strikket en del i høst, men ikke blogget så mye av det. Det meste jeg strikker er jo vist før på andre blogger, jeg er nemlig sjelden først med det siste.

Her er er mitt Topstykke, og hvis dere ser nøye etter er det ikke helt likt de andre dere har sett. Mitt er speilvendt, litt vrang må man jo gjøre seg. Ellers har jeg fulgt oppskriften ganske nøye. Topstykket er strikket ovenfra og ned, garnet er Geilsk Tynd Uld.

Fordelen med å strikke en modell etter at alle andre har gjort det, er at man kan dra god nytte av andres strikkeerfaringer. Jeg fant ut at mange syns halsen var litt vid, derfor la jeg opp litt færre masker til ermene, og på pinne nummer 3 for å få den litt strammere i halsen. Resten av plagget er strikket på pinner nummer 3,5.

Det var lurt å legge opp litt færre masker på ermene, jeg strikket nemlig feil, dvs to ekstra runder med raglanøkninger som ble 24 masker ekstra på pinnen. Jeg gadd ikke rekke opp, men la opp noen færre masker under ermene. Jeg tror ikke det var så dumt, de fire ekstra omgangene gjorde plagget litt videre øverst.

Som dere ser av bildet, ble Topstykket ferdig mens det fortsatt var grønt i hagen. Jeg ble VELDIG fornøyd med den, og har brukt den masse. Garnet var supert å strikke med, pinne nummer 3,5 er favorittpinnen, passformen ble god, og plagget er passer tykt som hverdagsplagg. Prosjektet anbefales!

14 kommentarer:

 1. Vakker overdel, dette!
  Noe jeg faktisk kunne tenkt meg.
  Ha fine dager!

  SvarSlett
 2. Meget anvendelig og flott ble den. Skjønner godt du har brukt den mye og den blir sikkert tatt frem igjen.
  Ha ei fin uke, som begynner ganske så snart !

  SvarSlett
 3. Så flott den toppen ble! Ha en fin ny strikke uke hos deg!

  SvarSlett
 4. Akkurat slik topp kunne eg gjerne hatt sjølve! ;)

  SvarSlett
 5. Kjempefin topp, nydelig farge! Det er sikkert flere ferskinger i bloglandia som i likhet med meg ikke har sett denne før :)

  SvarSlett
 6. Nydelig var den. Men eg tenkte på deg i dag- at det var så lenge siden du hadde blogget. Eg liker bloggen din og syns du kan blogge om det du strikker om du ikke er først ute med ein ting.
  Fin strikke uke til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:-) Det er nok også tida mi som ikke strekker helt til. Men det blir ikke fire uker til neste blogginnlegg, har gjort noen forberedelser i dag nemlig.

   Slett
 7. Å nyyydelig! Liker virkelig både fasong og farge.

  SvarSlett
 8. Så mange hyggelige kommentarer, tusen takk. Tipper det blir flere Topstykker å se rundt om snart:-)

  SvarSlett
 9. Den der har jeg bare sett på Pinterest tidligere, og har syntes den har vært så fin! Og den ble jo kjempefin også! :)

  SvarSlett
 10. Den ble kjempefin! Jeg har brukt min masse, men den ble også som du skriver vid i halsen. Jeg løste det med å lage et legg bak og sy det fast med en pynteknapp:-) Tenkte faktisk ikke over at det var grønt hos deg..her er det jo fortsatt ikke snø - men dog ikke så grønt likevel. Ha en finfin uke! Hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin