fredag 23. august 2013

Rødstrømpeinnlegg - bruk stemmeretten damer

Rødstrømper

I hundre år har vi hatt allmenn stemmerett i Norge, det kan vi takke et knippe tøffe kvinner for. Blant annet Camilla Collett, Fredrikke Marie Qvam, Gina Krog og Fernanda Nissen for. Jeg anbefaler de fine kortfilmene om dem.

Selv bor jeg i en konservativ landsdel, der det er på sin plass å være litt rødstrømpe. En av mine hjertesaker er pappapermen, selv hadde jeg veldig glede av min hjemmepappa de årene han ikke jobbet, han lærte meg blant annet å strikke. Det er ikke alle kvinner som like lett som min mor, slipper far til i hjemmet, derfor er pappapermen god feministisk politikk!

Rødstrømper

Om rødstrømpene: De skulle blitt ferdig til 8. mars, i februar arrangerte nemlig Bittami et sokkemysterium på Facebook. Jeg falt av i vinter og mistet mønsteret til hælen, da jeg tok de påbegynte sokkene fram igjen i sommer måtte jeg improvisere litt, men sokkene ble ferdige i god tid til valgkampen. Garnet er PT 5 på pinner nummer 2,5. Et nytt garnbekjentskap, godt og strikke med og fargen er helt riktig rødstrømperød. Sokkene har fått det passende navnet Camillas sokker, mønsteret finner dere her.

God valg!

Feministiske strømper

7 kommentarer:

 1. Flotte sokker! Artig å høre om din far som husfar, det er dessverre fortsatt en sjeldenhet at pappaer får styre hus og heim. Synes det er fantastisk å høre at du lærte deg strikkekunsten av din far! En herlig motvekt til det konservative sørland vil jeg tro ;)

  God helg!

  SvarSlett
 2. Herlige og flotte sokker!!!! Og så gøy at faren din lærte deg å strikke!!! Og JA - tenk hvor heldige vi er som kan stemme uten (forhåpentligvis) valgfusk, være redde for å bli drept i stemmekø og ha de rettighetene vi har i Norge. Heia alle kvinner som orket den kampen!!!!!!!

  SvarSlett
 3. Flotte sokker- og ja, fin rødstrømpefarge! Særdeles enig om pappaperm. Husker en artikkel i lokalavisa di om at pappaperm var unødvendig, for gutta bare kjedet seg... jeg ble irritert!

  SvarSlett
 4. Helt enig, rødstrømper må vi fortsatt være. Ikke lenge siden jeg hørte en sjef uttale at "også skal de ha pappaperm og annet tull også" og kjenner til menn som ikke tør ta ut pappaperm i frykt for de uformelle strukturene på jobb. Så vi er ikke helt i mål enda.

  SvarSlett
 5. Jeg tror mange menn koser seg med ungene sine jeg, det står jammen mye dumt i enkelte lokalaviser. Dessuten vet jeg at mange unger trives med fedrene sine også, den pappapermen er vinn vinn sånn sett, både for mor, far og barn. (Og om de skulle kjede seg litt innimellom, så er det enkelte som hevder at det skal være sundt også.)

  SvarSlett
 6. Så fint innlegg, og flotte rødstrømper!

  SvarSlett
 7. Ja, vi har særskilte utfordringer på Sørlandet og spesielt vest der du holder til! Det er på tide med forandring, spør du meg! Lykke til med valget! Og finfine sokker :-)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin