lørdag 7. mars 2015

Raglan blir Ryðrauð

Rødraud

Ravelry er et skattkammer for oss strikkere, stadig vekk dukker det opp fristelser og nye design fra designere jeg ikke har hørt om før. Ryðrauð var et slikt prosjekt, ei kjempefin jakke. Strengt tatt har jeg nok jakkeprosjekter, men jeg savnet en enkel genser med hals for kjølige dager. Løsningen ble å finne fram den litt kjedelige raglangenseren fra i fjor sommer, den ble omgjort til en litt mer spennende genser.

Jeg startet på genseren tidlig i juni i fjor. Det har jeg blogget om her.

Planlegger ny genser

Det var altså fjorårets sommerstrikk, det skulle bli en enkel genser for kjølige kvelder på fisketur i den vakre sørlandske skjærgård.
 Sommerstrikk.

Resultatet ble en helt grei raglangenser, men ikke noe mer. Det er mulig jeg har vært slurvete når jeg har regnet ut strikkefastheten, men garnet Lima fra Drops har nok også vært mindre stødig enn et godt ullgarn. Prøvelappen viste 20 masker på 10 cm, ferdig genser etter litt bruk viste 17 masker.
 Raglan

Jeg fant fram kalkulator, penn og papir, mine viktigste "strikkeapper", deretter målte jeg hvor mange cm. mønsteret ville bli på genseren. Jeg regnet ut hvor mange masker jeg måtte ha på selve mønsterborden og plukket opp masker på riktig omgang på raglangenseren. Deretter rekte jeg opp genseren ned til pinnen. Derfra var det bare å strikke genseren på nytt.

Ferdig genser skal få en liten vask, men denne gangen tror jeg genseren får et litt mer interessant liv enn den fikk i skapet.

Rødraud

13 kommentarer:

 1. Stilig! Kjekt når gensere får nytt liv.

  SvarSlett
 2. For en forvandling! Kjempefin!!

  SvarSlett
 3. Det ser ut som ein heilt ny gensar. Veldig flott.

  SvarSlett
 4. Så utrolig mye finere. Borden er kjempeflott også!!!

  SvarSlett
 5. Takk for hyggelige kommentarer. Genseren blei utrolig mye finere, ja. Det er var jo en helt feil antakelse jeg startet med; at en genser må være enkel for å kunne brukes på fisketur.

  SvarSlett
 6. Oi..genseren din ble nydelig. Nå må den bare brukes,ikke sant?
  Selv har jeg en genser liggende strikket i Puno.Vannvittig dyrt garn,så genseren må brukes.Men halsen ble ikke bra,så den skal jeg nå gjøre om.Ikke noe revolusjonerende,men litt finere ;-) Ha en flott søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal ikke alltid så mye til for å rette opp "skavanker" på en egentlig grei genser. Lykke til med prosjektet ditt, det høres ut som en god ide!

   Slett
 7. Snakk om forvandlig i skikkelig bli ny stil! Genseren ble utrolig mye finerer i den nye utgaven!
  Gratulerer med vellykket snuoperasjon!

  SvarSlett
 8. Lurt! Nydelig ny versjon!

  SvarSlett
 9. Så lur måte å fikse på en kjedelig genser. De ble jo kjempefin :)

  SvarSlett
 10. Det var litt av en forvandling :)

  SvarSlett
 11. Kjempe flott genser. Nydelig.

  SvarSlett
 12. Nydelig, dette var en smart forvandling! Jeg har prøvd å lete opp en epostadresse jeg kunne nå deg på, men fant det ikke. Jeg ville gjerne spørre om jeg kan låne et bilde av deg med bittesmå påskeluer til et blogginnlegg jeg poster i dag. Jeg har selvfølgelig linket til din blogg :) Håper du gir meg beskjed dersom det ikke er greit! Ha en herlig strikkedag! :o)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin