søndag 7. juni 2009

Ferdig tunika i farta

Ferdig tunika i farta

Dette skulle bli et skryteinnlegg, jeg har nemlig festet alle tråder på åttitallstunikaen til niåringen. Niåringen var som snarest hjemom og hentet nattøy, hun ville sove hos kusina si. Hun var veldig fornøyd da hun fant en ferdig tunika, men tid til å ta et ordentlig bilde av den hadde hun ikke, så det ble bilde av en tunika i farta.

Får skryte litt av retrogryteklutene i steden, de har ligget på vent ei stund fordi jeg trengte restegarn fra tunikaen for å få dem ferdig. De er heklet i dobbelt Mandarin Petit på heklenål nummer 3,5. Mønsteret fant jeg i Kathrine Gregersens bok Brukt på nytt, men jeg gjorde en liten endring. Heklet en ring av luftmasker først, deretter fastmasker tett i tett om ringen, før jeg begynte å hekle selve grytekluten. Har heklet fastmasker i bakre maskeledd og gryteklutene er blitt tette og gode, og altså endelig ferdige på grunn av en uhøytidelig motivasjonskonkurranse.

Grytekluter

Tror ikke jeg hadde fullført hverken tunika eller grytekluter uten responsen jeg fikk. Takk for drahjelp. Følg med på bloggene jeg har lenket til i de to forrige innleggene, det er flere som har blitt ferdige med flotte ting. Og fristen er i kveld, så det er ennå tid igjen.

14 kommentarer:

 1. Gratulerer - du har jammen meg vært flink! Og så flotte resultat!!! Tunikaen ble kjempeflott - og gryteklutene også! Sistnevnte fristet til å sette på listen over hva jeg også har lyst til å forsøke meg på. (Den begynner etter hvert å bli ganske lang...;-))
  Ellers fikk jeg festet trådene i slumreteppet mitt i går kveld!
  Er veldig sikker på at om jeg ikke hadde latt meg utfordre, hadde både det og de to andre tingene forblitt på "nesten-ferdig-listen" en god stund til! Takk for godt initiativ :-D

  SvarSlett
 2. Tunikaen ble kjempe fin den. Fine oppfriskende sommerfarger :)

  SvarSlett
 3. Tunikaen ble kjempefin, ikke rart eieren ble fornøyd. Jeg tror også jeg blir ferdig, veldig bra med en utfordring, Har hatt tørke en stund. Fortsatt god søndag!

  SvarSlett
 4. Så flott tunika! Gryteklutene var orginale og kjempekule!

  SvarSlett
 5. Nydelig tunika, ser ut til at eieren er glad også. Grytekluter var stilige!

  SvarSlett
 6. Tunika i farta! Suksess når hun vil ha den på med en gang!

  Ferdig med all trådfesting og knappepåsying!

  SvarSlett
 7. Er det ikke godt å være mor når barna viser slik glede over det du lager til dem! Du har jammen vært flink, det er kjedelig å feste tråder. Gryteklutene så tykke og gode ut. Lærte niesen min å hekle etter den samme oppskriften i vinter, og vi begynte akkurat slik som du har gjort. Det er jo mye enklere å gjøre det slik.

  Ferdig med sjalet, forresten.

  SvarSlett
 8. Den ble veldig fin flotte farger

  SvarSlett
 9. Så flott tunika! Virkelig en smak av sommer, med så mye flotte farger. Morsomme grytekluter også :)
  Likte også veldig godt profilbildet ditt, det "traff" meg liksom... :)

  Ha en strålende håndarbeidsuke!

  SvarSlett
 10. I farta-bilde betyr vel berre at mottakeren er meir enn fornøgd :)
  Stilige grytekluter du har laga!! Får lyst å lage enda meir grytekluter, men må vel først bestemme meg for kva eg skal gjere med dei eg allerede har liggande.. ;)

  Ha ei fin veke!!

  SvarSlett
 11. Kjempefin tunika! Så herlig å får den ferdig og så godt med en fornøyd mottaker. :-))))
  Gryteklutene var morsomme, de må jo være supre for restegarn også. :-))
  Takk for en flott motivasjonskonkuranse, jeg kom så godt i gang at jeg har fortsatt på en ufo etter helgen. Nå strikker jeg masse på en babykjole jeg helst skulle fått av pinnene så håper motivasjonen holder til den er ferdig. :-))
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 12. Det er mye lettere å fullføre noe når man har litt press på seg, vet ikke om jeg hadde blitt ferdig med sokkene ellers... Fine ting du fikk ferdig selv, og takk for at du dyttet på oss andre :)

  SvarSlett
 13. Utrolig lekre grytekluter altså!!!

  SvarSlett
 14. flott tunika. Kan tenkte meg at det var litt trådfeste på denne ja!
  Grytlappene var tøffe:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin