torsdag 8. oktober 2009

Strikk i farger - rosa

Rosa

Forrige Strikk i farger innlegg var oransje. Oktober er en rosa måned, så til serien Strikk i farger har jeg plukket fram mine rosa plagg. Rosa er ikke en farge jeg har strikket veldig mye av. Ikke til ungene heller, men et par plagg fant jeg da jeg lette. Denne genseren er ikke så veldig gammel, utgangspunktet for genseren var en vid kortermet barnegenser funnet på Fretex. Den hadde en elendig passform med stramme vrangborder rundt halsen, ermene og bolen. Den var pent strikket, men jeg tror knapt den hadde vært brukt. Garnet er ubestemmelig, men jeg tror det er en ullblanding.

Rosa

Jeg klippet av vrangbordene, og så forlenget jeg genseren og strikket ermer og hals i hullmønster med enkel rullekant nederst. Det var da jeg akkurat hadde oppdaget hullmønster. Blomsten som lukker halsen er heklet av en rest Faerytale og litt av opprekksgarnet fra vrangbordene og har ei nål bak, slik at den kan tas av. Morsomt prosjekt og genseren er faktisk blitt brukt.

Rosa

Buksa er 20 år gammel. Strikket i vevgarn som vi kjøpte for 10 kroner kiloen på byens veveri, garnet farget jeg med Dylon-farge. Garnet er utrolig slitesterkt så buksa varer sikkert 20 år til. Jeg har vurdert å overfarge buksa, men den er ikke ofte i bruk, og alltid under ei vindbukse, så jeg har aldri kommet så lang. Den er jo litt kul da!

Skjerfet er niåringens. Jeg hadde ei dille på slike skjerf for noen år siden. Det er strikket i Tynn alpakka og er deilig varmt. Jeg strikket på tynne pinner og slapp ned annenhver maske til slutt slik at de ble rekket opp. Kanten rundt er heklet.

Rosa

Bli med: lag et rosa blogginnlegg, vis hva du har strikket eller heklet i rosa. Gi meg et hint hvis du tar utfordringen, så lager jeg ei lenke til innlegget ditt.
Du kan også legge inn bilder i denne gruppen på Flickr.

Støtt kampen mot brystkreft: Rosa sløyfe

Strikk i farger - rosa

16 kommentarer:

 1. Imponerende kreativ gjenbruk med den rosa genseren! Utrolig hvor mye fint du har fått tid til å strikke :)

  SvarSlett
 2. Det var jammen litt av en forandring, genseren ble jo riktig flott. Det jeg kan komme på at jeg har av rosa er faktisk også "omskapt". Må nok lete litt - noe er nok fra tiden før jeg tok bilde av alt. Ønsker deg og dine en riktig god helg!

  SvarSlett
 3. Så flott som genseren din ble, du er kreativ og utrolig dyktig .
  Ha en flott helg :-))

  SvarSlett
 4. Så flot genbrug og den buks er da virkelig cool :-)

  SvarSlett
 5. Så fin lue og votter du har stirkket i forrige innlegg. Liker så godt disse strikk i farger bloggene dine, bra på kommet :)

  SvarSlett
 6. Fin genser - selv om rosa ikke er min farge heller.. det blir en liten utfordring å finne :-)

  SvarSlett
 7. Heisan!
  Eg skulle gjerne ha teke utfordringa, men eg har svært lite rosa prosjekt her. Sjølv har eg berre gutar, og når eg tenkjer etter har eg berre strikka eit par sokkar og ei lue i rosa.. :) Men eg støttar rosa ;)
  Siri

  SvarSlett
 8. Klarte å finne en del rosa faktisk, ble nesten overrasket :-)

  SvarSlett
 9. Jeg er virkelig imponert - så fin den rosa genseren ble.

  SvarSlett
 10. Utruleg kul gjenbruk! Gensaren vart jo så fin, og det var det andre og.

  SvarSlett
 11. Hei! Takk for hyggelig kommentar og at du vil være med på giveawayen på bloggen min :)

  Du er virkelig flink med strikkepinnene!

  SvarSlett
 12. Jeg er offisielt forelska i buksa! Du haaaar ikke tilfeldigvis noe som kan ligne på en oppskrift? Hinthinthinthint ;)

  SvarSlett
 13. Utfordringen er tatt, jeg har funnet litt rosa i arkivet :)

  SvarSlett
 14. Da har jeg postet ett rosa innlegg også :)

  SvarSlett
 15. Så ikke denne før nå, men jeg har laget et rosa innlegg jeg også

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin