lørdag 17. oktober 2009

Leggvarmere

Leggvarmere

Sist jeg strikket leggvarmere var på 80-tallet. Morsomt at 9-åringen ville ha meg til å strikke et par til henne, 80-tallet er tilbake!

Disse er superenkle, strikket i tykt garn på tykke pinner, gjort på en liten busstur.

Oppskriften:

Garn: 2 nøster Alfa fra Sandnes
Pinner nummer 7.
Strikkefasthet: 12 masker spiralmønster = 10 cm.

Spiralmønsteret er strikket 3 rette og 3 vrange, men det er ei mask for lite til at mønsteret går opp på omgangen, mønsteret forskyves ei gang for hver omgang. (Mønsteret går altså opp i 6 masker + 5 masker). Jeg har strikket fram og tilbake og sydd sammen etterpå, men det er enklere å strikke spiralmønster rundt og rundt på strømpepinner.

Størrelsen passer til en 9-åring, men leggvarmerne kan enkelt strikkes større ved å legge opp noen masker til, og å strikke dem lenge.

Legg løst opp 32 masker.
Strikk vrangbord 2 rette 2 vrange 9 omganger.
Neste omgang strikkes 3 rette 3 vrange, samtidig som det felles tre masker jevnt fordelt på omgangen ved å strikke 2 masker sammen. Det blir nå 29 masker på omgangen.
Fortsett med å strikke 3 rette og 3 vrange masker, pass på at mønsteret forskyves ei maske samme vei hver omgang.
Når leggvarmeren måler 26 cm (eller er litt kortere enn ønsket lengde), legges det ut tre masker jevnt fordelt på omgangen, samtidig som det strikkes vrangbord 2 rette 2 vrange. Nå blir det igjen 32 masker på omgangen.
Strikk vrangbord 9 omganger og fell løst av.

Og er du ikke lei av mønsteret etter å ha strikket to like leggvarmere, kan du strikke pannebånd til, eller pulsvarmere, eller veske, eller hva som helst egentlig.

4 kommentarer:

 1. Takk for oppskrift. Tenker at jeg skal lage sånne i julepresanger til tanteungene mine. Det er kjekt å ha noe å legge sammen med noe annet. Stilig at de er kommet tilbake, husker godt at jeg brukte leggvarmere på 80-tallet ;-)

  SvarSlett
 2. Morsomt at leggvarmerene er kommet tilbake. Det meste er bare borte ei stund, så dukker det opp igjen. De så tykke og gode ut. Alfa er jo et deilig garn, da.

  SvarSlett
 3. Herlig leggvarmere kjekt og ha...

  SvarSlett
 4. Disse var fine, har akuratt begynnt på ett par leggvarmere til meg selv. Spørs om jeg må strikke disse til 10 åringen min. De var fine

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin