onsdag 21. oktober 2009

Makramé med perleblomst

To smykker og tre armbånd knyttet i makrame

Det går litt i bølger med makrame her i huset, iblant får ungene helt dilla. De fleste av smykkene her er det 9-åringen som har laget. Perlene er fra billige perlekjeder. Smykkene er knyttet med vokset smykketråd, den er fin å knytte med når man er litt øvet, men det er lurt å trene litt med tykkere tråd først. Jeg har laget en forklaring på grunnknuten i makrame her.

Makramearmbånd

Slik kan du lage perleblomster:

Perleblomst i makrame

1. Tre ei perle på de to midttrådene. På hver sidetråd trer du tre perler.

2. Fortsett å knytte vanlige makrameknuter. Stram godt når du knytter den første knuten. Her er det knyttet to knuter mellom blomstene og perlene.

Makramearmbånd

11 kommentarer:

 1. Så mange nydelige smykker :)

  SvarSlett
 2. Så fint det ble med perleblomst! :-)

  SvarSlett
 3. Fine! Knøyt mye makrame i min barndom på 70-tallet, men har ikke kastet meg på farsotten nå. Kanskje jeg skulle prøve?

  SvarSlett
 4. Fine smykker, og takk for forklaringen. Gøy å lage sine egne helt personlige kreasjoner.

  SvarSlett
 5. Nydelige blåfarger! Jeg har aldri prøvd makramé, men ser av forklaringene dine det er kanskje ikke så innfløkt og avansert som jeg alltid har trodd? :)

  SvarSlett
 6. Flink 9-åring du har i heimen. Flotte makramesmykker:)

  SvarSlett
 7. Det er artig å perle :)
  Så flink datteren din er da, smykkene var riktig fine :)

  SvarSlett
 8. For en flink datter du har! Kjempeflotte smykker! 9-åringen her i huset har også prøvd seg på makrame, men hadde ikke tålmodighet til å sitte med det. Kanskje når hun blir litt eldre..

  SvarSlett
 9. Så flotte smykker! Skal si niåringen din har sving på makrameknutene. Herlige farger - fine ting trenger ikke alltid være dyre. Ønsker deg en god uke - jeg gleder meg til å finne fram noe håndarbeid etter en hektisk konserthelg.

  SvarSlett
 10. Så utrolig kult/fint det med å lage "perleblomster" med makramè, jeg kan perling og jeg forstår virkelig ikke hvordan jeg kan ha unngått å se noe såpass opplagt, det blir jo en fantastisk kombinasjon mellom vanlig makramè og perling. Jeg er vel blind for kombinasjon kanskje =P
  Takker så mye for bildet med "perleblomster", dette er noe jeg har lyst til å bruke =D

  SvarSlett
 11. Les hele bloggen, ganske bra

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin