torsdag 7. oktober 2010

Mønsterstrikking med to tråder

Strikke med to pinner

Det er ikke vanskelig, men som med alt annet, blir man bedre med litt øvelse. Jeg har den ene tråden (hovedtråden) over venstre pekefinger, og den andre tråden (mønstertråden) på venstre langfinger. Jeg strikker hovedtråden som normalt, mønstertråden strikker jeg ved å løfte venstre pekefinger og strikke mønstertråden under hovedtråden. Det er viktig at trådene har sin faste plass, om de flytter for mye rundt under strikkingen, kan mønsteret bli ujevnt. Pass også på at tråden bak ikke strammer for mye, da vil det ferdige plagget bli uelastisk.

Ved lange sprang i mønsteret tvinner jeg trådene med tre, fire eller fem maskers mellomrom, men det kommer an på hva jeg strikker, en bol eller ei lue tåler noen tråder på baksiden, mens i en vott eller et gensererme vil trådene fort bli i veien. Lykke til.

5 kommentarer:

 1. Oj, tusen hjertelig takk for tips! For dette er noe jeg sliter med å få pent, til min store frustrasjon. Dette må testes :) Takk igjen og riktig god helg :)

  SvarSlett
 2. Det er kanskje verdt å prøve seg på:) Takk for tips.

  SvarSlett
 3. Alltid nyttig med gode tips :-)

  SvarSlett
 4. Mønsterstrikk med 2 farger er min store skrekk. Har prøvd metoden din men det funker dessverre ikke med mit jerngrep. vottene under elsker jeg :O)

  SvarSlett
 5. ah, det var gode råd akkurat i riktig tid før jeg skal begynne på fiske-flapp-votter til svigers til jul. Takker, takker!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin