tirsdag 19. oktober 2010

Strikkeblader og nytt og gammelt garn

Strikkeblader

Innimellom trenger man litt inspirasjon. Her er tre strikkeblader jeg har kjøpt i høst, alle har innfridd og kan anbefales. Især Verena som var et nytt og positivt bekjentskap.

Kragejakka går det framover med. En dagstur med ferja til Danmark ga mye strikketid.

Kragejakke framfrift

Endelig fikk jeg besøkt garnbutikken Rett og Vrang i Hirtshals også. Der har jeg vindusshoppet et par ganger tidligere, men lørdag ble noen nøster Arwetta med hjem. Arwetta har jeg ikke prøvd før, men jeg har hørt mye skryt av garnet, så jeg gleder meg til å teste det. Tiåringen har bestilt knallrosa halvvanter.

Silke Alpaca

Drops Silke Alpakka har gått ut av produksjon, dessverre tenker jeg når jeg strikker av det, for det er veldig godt å strikke av, og utrolig mykt. Men erfaringene jeg har med garnet i plagg i bruk er ikke så veldig gode. Har strikket flere luer av det, og de blir kalde etter litt bruk, og sjaskete, tror neppe garnet egner seg i større plagg. Ukas andre prosjekt har vært å bruke opp resten av dette garnet, et litt sjaskete og fargerikt skjerf skal det bli, måtte ha noe smått med på bussen nå som kragejakka er blitt for stor som pendlerstrikketøy.

11 kommentarer:

 1. arwetta er yndling garnet mitt,den er sååå god etter mye bruk og vask:)liker fargen til krage jakka di så godt

  ha en fin uke!!!

  SvarSlett
 2. Silke Alpakka passer kanskje best til halser? og babyklær..)Selv har jeg strikket en vest som jeg er ganske fornøyd med :-)
  Lykke til med jakkeprosjektet.

  SvarSlett
 3. Skjerfet du skal strikke blir sikkert fint, flotte farger du har der.Det er godt med litt inspirasjons-blader og kose seg med. Nå er jo jakka snart ferdig:))

  SvarSlett
 4. Flott garn og farger du har anskaffet. Jakka er jo nesten ferdig. Ha en fin strikkekveld.

  SvarSlett
 5. Oj, kragejakka driver jeg å strikker også, det hadde jeg nesten glemt... :-(

  Jeg har strikket av silke-alpakkaen en gang, et skjerf i "My so-called scarf"-mønsteret. Det ble en fast og fin struktur, og det har holdt seg forbausende fint i bruk, faktisk.

  SvarSlett
 6. Alltid kjekt med ny inspirasjon!

  Nydelige farger på silkealpakkaen din. Og et sjal eller skjerf blir nok bra. Det gjelder bare å finne de rette prosjektene til slikt "vanskelig" garn. Ikke så farlig om et skjerf siger litt, det er mye verre med større plagg eller luer.

  SvarSlett
 7. Åååh - så mye fint garn og spennende strikkemagasiner!
  Arwetta har jeg også liggende, begynte på noen sokker, men kan knapt si jeg er halvferdig... Sokker ser aldri helt ut til å bli min greie.
  Kos deg videre med garnet og magasinene, gleder meg til å se de ferdige resultatene!
  Riktig GOD HELG!

  SvarSlett
 8. Nydeleg garn, og så flott jakke du strikkar. Eg har strikka lik hue som du har strikka til tenåringen din. I alle fall så lik som eg fekk til. Du kan sjå den i siste innlegget på bloggen min. Eg likte veldig godt flettemønsteret. Ha ei fin helg :)

  SvarSlett
 9. Vært innom bloggen din flere ganger hvor jeg har kost meg og hentet inspirasjon fra alt du holder på meg.

  Ser ut som om du har fått med deg noe lekkert garn fra Danmarks turen deres. Er spent å se hva du tryller frem av dette. :)

  SvarSlett
 10. Kjempe fin blogg du har, jeg elsker å drive med håndarbeid. Dessverre virker det ikke som så mange på min egen alder har samme interesse. Men vennene mine er alltid like glad for de hjemlagde julegavene de får nesten hvert år:) Jeg har strikke-hekle-brodere prosjekt hele året for å bli ferdig til neste jul:)

  SvarSlett
 11. Oh, nå blei jeg litt missunnelig! Så mange flotte blader og deilig garn! Enig med deg i at det er synd Silke.Alpaca'en har gått ut, men jeg fikk i det minste sikra meg noen av de siste nøstene grisebillig. Nå spinker og sparer jeg litt på dem... (o:

  Den grønne jakka ser fantatsisk ut, herlig farge! Gleder meg til å se den ferdig!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin