søndag 26. desember 2010

Mariuslue med hjerter

Mariuslue med hjerter

Mariuslua med hjerter rakk å bli ferdig til jul, men den er ganske lettrikket også. Tiåringen ville ha den litt baggy, så jeg har lagt opp 104 masker på pinner nummer 3,5 til vrangborden, etter vrangboden byttet jeg til pinner nummer 4 og la ut til 120 masker, (Sandnes anbefalte dette masketallet i Smartgarn til ei stor barnelue). Jeg har strikket i Smart og Falk som er ganske like. Mønsteret er det tradisjonelle Mariusmønsteret, jeg har bare lagt inn et enkelt hjertemønster isteden, da kom boka Hønsestikk fra 70-tallet til nytte igjen. Man kan jo legge inn akkurat det mønsteret man vil, det er bare å tråle gamle strikkebøker etter et morsomt diagram, eller aller helst; tegne et selv.

En liten detalj jeg ikke så selv før en oppmerksom tiåring kommenterte det: Den fine lille hjerteborden. Hvordan klarer du lage så små hjerter? spurte hun. Ei enkelt maske ser jo ut som et lite hjerte, det ble bare så tydelig med med røde lus (hjerter) på det hvite.

Nunnuns diagram er yppelig, men jeg har valgt å legge inn den tradisjonelle taggekanten øverst. Fellingen er helt enkel, med to omganger mellom felleomgangene.

Mariuslue med hjerter

7 kommentarer:

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin