tirsdag 28. desember 2010

Ikke kaste - ei gang kommer det til nytte...

Rundstrikka jakke

Romjula er strikketid, iallefall har denne romjula gitt litt mer strikketid enn normalt. Jeg har lenge hatt lyst på ei rundstrikka jakke, det har jeg aldri strikka før. Men å finne det helt riktige mønsteret har tatt tid, jeg har trålet Ravelry og diverse strikkehefter og bøker, uten å finne det jeg lette etter. Til slutt fant jeg et mønsterdiagram i et gammelt strikkehefte fra 1983. Selve oppskriften kunne jeg ikke bruke, for på den tida skulle genserne være digre, strikkefastheten passet heller ikke, så da var det bare å ta fram kalkulator og målbånd. Garnet jeg strikker med er av årgangstypen det også, det har ligget lenge i garnkista mi og ventet på det riktige prosjektet, men nå kommer det til nytte.

Mønster

På bildet ser du hvordan mine mønsteret blir til, det blir mye regning og beregning. Jeg har valgt å begynne på toppen og å strikke nedover. Raglanfelling kan jeg, og jeg håper at prinsippet er det samme; man legger ut 16 masker hver 4. omgang. Fordi jeg strikker inn mønsterraporter, kan jeg ikke legge ut masker i dem, men må fordele økningene på omganger uten mønster.

Den mest spennende delen av arbeidet er utregninga, og det å se om mønsteret vil stemme. Når arbeidet har kommet så langt at det deles til bol og ermer og det bare er rette masker som gjenstår, frister det å legge det vekk for ei spennende bok. For romjula er jo lesetid også!

Strikke eller lese?

12 kommentarer:

 1. Så spennende å se resultatet på denne! Gleder meg! Har akkurat startet på noe lignende selv, en barnegenser riktignok. Noen ganger river og sliter jeg meg i håret og kan ikke skjønne hvorfor jeg ikke bare kan strikke en helt vanlig oppskriftsgenser og ferdig med det... For det går en del tid bort til regning, tenking og fundering - og sikkert opprekking også! :-) Kanskje jeg skal blogge om prosjektet mitt en dag... Ha en fin jul - fotsatt! :-)

  SvarSlett
 2. Spennende jakkeprosjekt! Litt imponert over at du lager eget mønster og regner ut maskeantall. Her går det i ferdigmønstre stort sett. Lykke til videre med prosjektet! :)

  SvarSlett
 3. Så spennende. Spenstig gjort, noe slikt ville aldri jeg tørt tror jeg. Mønsteret ser veldig fint ut. Er egentlig litt på jakt etter noe lignende. Ønsker deg godt nytt år.

  SvarSlett
 4. Akkurat i romjula er det heldigvis tid for litt utregninger. Men jeg må innrømme at jeg har beregnet feil innimellom, og laget noen ikke helt vellykka ting...

  SvarSlett
 5. Blir spennende å se jakka ferdig :D
  Jeg har begynt på kragejakke, har kjøpt Lima fra Drops, kjempedeilig garn :d

  Ønsker deg og dine en flott nytt år :d

  SvarSlett
 6. Imponerende arbeid! Tenk å regne om et mønster!!! Syns du er superflink, og jakken blir nydelig!

  SvarSlett
 7. wow, regne om et mønster, det tror jeg aldri at jeg hadde klart. Har du begynt på boka? Jeg har den på lydbok, men har ikke hørt på den enda.

  SvarSlett
 8. Du imponerer stadig, Judith! Det blir spennende å se arbeidet videre med denne - og ikke minst ferdig resultat! Rundstrikket bærestykke er kjempefint - og fargene du har valgt til denne jakka likte jeg veldig godt!
  Lykke til med boklesing også, har ikke lest denne selv ennå, men vet min mor har den på lur...
  Ha en fortsatt fin Romjul!

  SvarSlett
 9. Spennende å følge med på utviklingen. Ha et godt aktivitetsår i 2011:)

  SvarSlett
 10. Det ser ut som du har full kontroll på den strikkingen. Gleder meg til å se den ferdig:)

  SvarSlett
 11. Ser ut som en flott jakke, gleder meg til å se resultatet:)

  SvarSlett
 12. Spanande jakke du strikkar på!
  Ønsker deg eit godt og kreativt nytt år!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin