fredag 21. desember 2012

De aller beste vottene

De beste vottene

Det var en liten venn av huset som kom med kommentaren i overskriften. Det er hyggelig når enkle strikkesaker settes pris på og blir brukt, så husets lille venn på åtte får selvfølgelig nye votter til jul. Helt enkle, men varme og bevegelige. Jeg har strikka i små og store rester av et 5-tråds strikkegarn fra Sjølingstad Uldvarefabrik, ispedd litt andre smårester så vottene er derfor ikke helt like. Garnet er ikke i salg lenger, men jeg tror Vamsegarnet til Rauma er ganske likt.

Huskelapp:
Jeg la opp 28 masker på pinner nummer 3,5. Vrangbord 1r 1vr 6 cm. La ut 6 masker til tommel, (2 masker hver 4. omg. tre ganger). Strikket inn merketråd til tommel over 8 masker når arb var 12 cm. Felte to masker i hver side når arb. målte 21 cm. Tommel over 16 masker, lengde 6 cm. Vottene passer 6-8-års hender. Hvert vottepar veier 60 gram.

 Heklevotter 

Vottene Vargavinter ble gode varme votter de også. De er hekla med en tråd Finull og en tråd Faerytale med heklenål nummer 4. Det gikk med ca. 75 gram garn totalt. Jeg likte oppskriften. Det blir utrolig lekkert å hekle i bakerste maskeledd, garntypene fungerte bra sammen også. Det ble en veldig fin kant nede, der jeg lærte jeg en ny og smart måte å hekle på, vanligvis har jeg heklet ei omgang nede til slutt for å få en fin kant, men denne kanten er heklet som oppleggskant.

Når jeg først var i gang, måtte jeg legge opp til noen flere par. Jeg har nesten fullført par nummer to, men siden jeg liker votter som strammer litt rundt håndleddet best, la jeg opp litt færre masker.
 
Kanskje dette blir julestrikketøyet mitt? Har så vidt påbegynte damevotter med Liljer, mønstervotter er mine favorittvotter fortsatt.

Skal bli selbuvotter med liljer

12 kommentarer:

 1. Her var det mange fine votter - inspirerende! Jeg er også veldig glad i å strikke votter - det er så praktisk. Jeg har heklet mange votter, men aldri etter mønster, de her skal jeg sannelig prøve, har sett flere som er veldig fornøyde med dem (og har restegarn på lur).
  Ønsker deg en fin og fredelig jul - og takk for mange inspirerende blogginnlegg i 2012!

  SvarSlett
 2. Varme hender er bra!! Fine votter Judith. Riktig god jul - gleder meg til vi treffes igjen!!! Klem fra Lone

  SvarSlett
 3. DET er den beste attesten fra en lten vottebruker! (0:
  Flotte votter, fine farger! Jeg beundrer fargeestetikken din, altså. Og er veldig glad for en enkel votteoppskrift akkurat i dag, tenkte jeg skulle snurre sammen et raskt par votter til nevøen før jul. Ser utbsom jeg kan rekke et sånt par på et par kvelder?

  Og du: det Skjølingstadsgarnet du har nevnt flere ganger her på bloggen, hvor kommer det ifra? Norsk? Svensk? Hvor kjøper man det? Syns det høres spennende ut, selv om du kaller det hverdagsgarn. Så er det da flest hverdager å strikke på også!

  God jul til deg og dine, Judith! Vi blogges!

  Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Vottene er kjappe å strikke, du rekker et par før jul.

   Sjølingstadgarnet spinnes på museumsfabrikken Sjølingstad Uldvarefabrik i Lindesnes kommune. 2-trådsgarnet er ikke så ulikt Finull. Mange fine bilder her: http://www.flickr.com/photos/meldahl/sets/72157627170699317/

   Slett
 4. Dette er fine votter, Jeg har aldri økt for tommel, men nå skal jeg sannelig gjøre det.
  God jul til deg og dine!
  Klem fra nord!

  SvarSlett
 5. Så fine barnevotter! Nå fikk jeg lyst til å strikke votter med tette striper:) De hekla vottene minner meg om votter jeg pjona på skolen da vi produserte julegaver. God jul til deg!

  SvarSlett
 6. Det enkle er ofte det beste :) Kjempe flotte votter. God jul :)

  SvarSlett
 7. Så flotte votter du har strikket! Ha en riktig God Jul!

  SvarSlett
 8. Fine votter! Det er så deilig med hjemmestrikka votter. God jul til deg og dine!

  SvarSlett
 9. flotte votter! Votter er supre gaver, for alle trenger votter, og holde seg varme på hendene!

  God jul til dere nede i snøkaoset, vi har grønn jul (bortsett fra meg som strikker med hvit angora som røyter, mye hvit jul i sofakroken.)

  SvarSlett
 10. Så mange fine vottar du har strikka.
  God julehelg!

  SvarSlett
 11. Flotte votter og supert når noen setter pris på det en lager.
  Ønsker deg et riktig Godt Nytt År!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin