lørdag 29. desember 2012

Mønsterstrikka lue: Inga

Inga hat

Denne lua er ei av de fineste jeg vet om. Lua kalles Inga hat, og mønsteret er gratis om du har konto på Ravelry. Jeg har lenge hatt lyst til å strikke den, men mønsteret krever litt konsentrasjon, derfor var det perfekt å plukke den fram nå i romjula. Jeg strikker mønsterstrikk med en tråd på hver finger, hovedfargen på pekefingeren, mønsterfargen på langfingeren. Her viser jeg hvordan. Jeg la skjøten i mønsterstrikkingen mellom de to hovedmønsterne, ikke midt i slik som diagrammet viser.

Lua er strikket i Daletta med pinner nummer 3,5. Jeg la opp med Kihnu Troi cast-on, en teknikk jeg fant i boka Folk knitting in Estonia av Nancy Bush. Et velment tips om du vil prøve selv, søk opp en video av teknikken på nettet, jeg reiv meg i håret mange ganger over tegningene i boka, men så var også teknikken helt ny for meg.

Inga lue

Første versjon av ferdig lue ble litt trang og liten, jeg kunne nok brukt et litt tykkere garn. Dessuten rullet kanten, så opplegget ble ikke helt vellykket. Problemet med rulling løste jeg ved å plukke opp masker i oppleggskanten og strikke på en vrangbord. Oppleggskanten ble dermed en fin kant, snedig.

Huskelapp: Jeg improviserte vrangborden, jeg strikket med to tråder, ei maske av hver tråd: hver maske av lilla tråd rett, hvit tråd: ei omg rett ei omg vrang. Jeg felte av på vanlig måte, men strikket hvit maske over lilla maske og lilla maske over hvit maske.

Andre versjon av lua ble jeg veldig fornøyd med. Jeg dampet lua lett og dro den i form, Daletta ble også veldig mykt etter dampingen, og lua lang nok til at jeg kan dra den over ørene om jeg trenger det. Og det trenger jeg vel strengt tatt i det snø og isødet vi har her sør.
Ha ei fortsatt fin romjul.

Inga lue

13 kommentarer:

 1. Den lua var lekker! Setter den på lista over kommende prosjekter

  SvarSlett
 2. Flott lue! Står på lista mi også. Syns din versjon ble spesielt fin! Jeg har også veldig god erfaring med Daletta - det holder seg veldig godt i bruk også, holder fasongen og ingen nupping.
  Ønsker deg et riktig godt nytt år!

  SvarSlett
 3. Skikkeleg fin:-) Eg har ei jente som heiter Inga- kanskje eg bør strikke ei slik til henne!

  SvarSlett
 4. For en flott lue! Og jeg synes virkelig du har løst utfordringene fint:)

  SvarSlett
 5. Kjempefin romjulslue!!
  Godt nytt år!

  SvarSlett
 6. Flott ble den, og jeg er imponert over iherdigheten med å finne løsninger på alle problemer. Godt nyttår!

  SvarSlett
 7. Kjempefin lue! Bra du ikke ga opp da den ble for liten først!

  SvarSlett
 8. Kjempefin lue. Lastet ned og skal strikkes etterhvert :-) Fortsatt God Jul !

  SvarSlett
 9. Helt enig med deg, det var et kjempefint mønster. Morsom lue.

  SvarSlett
 10. Så utrolig flott lue Judith!!!! Og fine farger til deg!!!

  SvarSlett
 11. Jeg synes også dette er en av de fineste luene som finnes. Mye arbeid er det også, så all honnør til deg. "Flagger for deg"

  Daletta - ja ikke sant at det er et fint garn! Vi burde legge press på Dale til å lage fine modeller med det nydelige garnet. De er altfor beskjedne med tanke på å få det ut i butikkene. Her er det nesten ikke til å fatt på.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin