søndag 16. desember 2012

Varmt om halsen

Hals

De er fra høstens produksjon disse også. Halsen øverst ble en favoritt med det samme. Den er hekla i en tråd Isager Alpakka 1 og Noro, restegarn begge deler. Jeg brukte heklenål nummer fem, og hekla vaffelmønster med ei luftmaske mellom hver stav. Her er lenke til et vaffelmønster som lignet det jeg brukte, men husk luftmaskene mellom, da blir det et mer luftig mønster, perfekt for en hals.

Halsen ble endelig ferdig

Halsen i mohair er ikke tatt i bruk, jeg liker den gule fargen, men den passer ikke meg liksom. Mønsteret er fra et PT-hefte. Jeg har brukt det samme mønsteret før, i denne halsen i Mitu med dobbelt masketall. Den ble datteras favoritt, men mønsteret ble altså ikke like anvendelig som en enkel hals. Kanskje er det garnets feil? Eller fargen? Eller at halsen ble et enklet rør som ikke er så lett å dandere? Eller at kulda kryper ned i nakken?

Halsen under er mest til pynt, den er strikka i Puno etter PT-design 106-1659. Jeg kjøpte garnet bare for å teste det, en myk affære, men greit å strikke i. Diagrammet satt godt i fingrene etter hvert, så det var ikke nødvendig å bruke hjelpepinne, helt klart en fordel.

Liten hals i Puno

Og siden mønsteret var litt morsomt å strikke, strikka jeg like godt ei lue til. Jeg strikka en rapport (kun ei flette) i høyden før felling. Fellingen improviserte jeg, men så litt på lua Brambles Beret som jeg viste i dette innlegget. Det er morsomt å kombinere forskjellige mønster og lage sitt eget, og når man lager små plagg som luer, gjør det ikke så mye om det skulle bli mislykka heller.

Flettelue

Halser er i skuddet, store og varme og i mykt og lekkert garn, men ingen slår min gamle gode hals når det er kaldt ute. Jeg har vist den på bloggen før, det er fortsatt favoritthalsen min og har vært det i over 20 år. Kanskje jeg må strikke en til i litt friskere farger? Noen oppskrift på min gamle hals har jeg ikke skrevet ned, men denne halsen er heller ikke så dum, du rekker en før jul.

God gammeldags strikkehals

9 kommentarer:

 1. Den gule halsen hadde blitt ein favoritt her iallefall! Så nydelig!
  Det er kjekt med små strikk, lua var og veldig pen! Ha ein fin søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, jeg må kanskje forsøke å dandere den litt bedre, så den sitter litt finere.

   Slett
 2. Koset meg med rundtur i den fine bloggen din i dag. Kjempefine ting du lager. Henger meg på Iselinm den gule halsen var knallfin.Fortsatt go og kreativ førjulstid!

  SvarSlett
 3. Den ribbestrikkede halsen i sort/lilla/rødt liker jeg! Har lyst til å strikke den til far til jul! Kan du legge ut oppskriften, please?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg rekker nok ikke lage en oppskrift, det var derfor jeg lenket til den hvite, den er slett ikke dum den heller, men kanskje mer damete?

   Her er en halveis beskrivelse på den svarte:
   For- og bakstyket er strikka hver for seg. Bakstykket er helt firkanta. Forstykket er rundet foran for å få halsform. Deretter er det masket sammen på skuldrene og selve halsen er strikka passe lang.

   Kanskje jeg strikker meg en i romjula og lager en mer detaljert beskrivelse.

   Slett
 4. Her var det mange flotte halser! Den øverste så veldig god ut:)

  SvarSlett
 5. Man skulle vært giraff - da kunne man gått med alle samtidig!!! Fine alle sammen!!!

  SvarSlett
 6. Her var det mange flotte halser. Favoritten blir nok den hvite ;)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin