onsdag 13. februar 2013

Perlestrikka garnsluk

Perlestrikka genser

Til denne genseren har jeg brukt vellagret garn i tykke kvaliteter som Fritidsgarn og annet ymse. Jeg brukte masketall fra en Raumamodell jeg strikket til mannen i fjor, og improviserte underveis. Jeg valgte å strikke perlestrikk og raglanfelling, enkelt og greit.

Perlestrikka genser

Strikkefasthet: 12 masker på 10 cm. på pinner nummer 6. Vekt på ferdig genser er 550 gram. Mannen ble veldig fornøyd, og da er jeg det også.

Perlestrikka genser

Siden jeg hadde mer tykt garn igjen, gikk jeg løs på en til. Denne gangen bruker jeg mest Vamsegarn, men også Fritidsgarn, litt Lopi og andre rester. Jeg strikker fra toppen og ned, velger farger fra lyst til mørkt og markerer hvert fargeskift med ei grønn stripe. Målet er å bruke opp alle tykke rester. Resultatet blir forhåpentligvis en god varm genser til utebruk.

Stripegenser

10 kommentarer:

 1. Fine gensere og veldig nyttig måte å bruke opp tykke rester på!:)

  SvarSlett
 2. Finfin genser! Og utrolig fine farger! Perlestrikk sluker garn, så her fikk du brukt en god del restegarn ja:) Ingenting er jo bedre enn det?:)

  SvarSlett
 3. Veldig fint med perlestrikken som bandt det sammen. Perlestrikk er stilig, jeg glemmer det litt i all ribbestrikk og glattstrikk jeg driver med.

  SvarSlett
 4. To fine gensere! Merkes nok på garnlageret og vekta disse, ja ;)
  Deilig meg gode ullgensere.

  SvarSlett
 5. Å, eg kunne godt tenkt meg ein slik gensar, enten den eine eller den andrre, til utebruk no når me snart skal byrja med hagearbeid og slikt. Dei ser utruleg gode ut!
  Siri

  SvarSlett
 6. Hei! Kjempefin blogg du har :) Synes den genseren hvor du strikker ovenfra og ned var helt super, vet du hvor jeg kan finne oppskrift på det?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommenatar:-)
   Du kan jo forsøke deg på Driftwood, den er strikka fra toppen og ned, men med andre ermer. Eller Still Light.
   Jeg strikker på "gefylen" som det heter. Skal skrive litt mer om hvordan i neste innlegg.

   Slett
 7. Det var fine gensere. Blir litt fort lei av perlestrikk jeg, så jeg er imponert over at du orker en hel genser. Skjønner at mannen ble fornøyd!

  SvarSlett
 8. Så flotte gensere :) Og kjempefin blogg :)

  SvarSlett
 9. Denne var kjempefin!
  Tenk at man kan lage så fine ting av rester fra garnlageret!
  Fins mye glede i slikt :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin