lørdag 9. februar 2013

Sokker med små grønne menn

Små grønne menn

Gode gamle strikkebøker blir både titt og ofte tatt ut av bokhylla. Til sokkene med små grønne menn har jeg brukt bøkene Norske strikkemønster i gammel utgave av Annichen Sibbern og Rutemønster fra 1945 av Else Poulsson. I begge bøkene er det mange fine mønsterborder. Mann og kone-border er jo klassiske mønstre, her har jeg bare brukt mennene. På undersida av sokkene har jeg strikka rutemønster.

Sokker med små grønne menn

Det er lange mønsterspenn i noen av mønsterne, jeg valgte å strikke fast trådene på omgangen etter. Jeg kunne ha slynget tråden underveis også, det ville gitt finere resultat, men nye teknikker må jo testes. Jeg har brukt rødt og grønt Sisu og svart Arwetta. Arwetta er litt tynnere enn Sisu, det er kanskje derfor trådene syns såpass godt?

Huskelapp: Masketall 68 på vrangborden, 70 på resten. Pinner nummre 2,5. Klassisk sokkeoppskrift. Fordi jeg strikket ruter på undersida foten, var det ikke nødvendig at mønsteret gikk opp med masketallet. Men neste gang skal jeg huske å markere ei midtsmaske på oversida foten, før hælen. Og hvis jeg gidder skal jeg speilvende den ene sokken også.

sommer med sm grønne menn

Her sør skinner sola, en forsmak på våren.

Terrasselivet begynner

11 kommentarer:

 1. De var dekorative ;) Flotte sokker :)

  SvarSlett
 2. De sokkene var utrolig kule! Likte fargevalget veldig godt.

  SvarSlett
 3. Så fine de ble:-) Kule og annerledes!

  SvarSlett
 4. Så flotte sokker, et skikkelig mesterverk!!!

  SvarSlett
 5. Utrolig bra konsept! Og veldig bra fargevalg. Syns ikke det gjør noe at trådene syns litt. Artig at gamle mønstre blir gjenbrukt på denne måten! Liker spesielt typen på øverste rad midt foran - hva er det han holder på med tro??

  SvarSlett
 6. Veldig tøffe sokker! Så flink du er:-) Takk for kommentar på Give awayen i bloggen min. Du har jo allerede full vår utenfor huset ditt. Her er det enorme mengder snø, men fint vintervær alikevel. Ha en fortsatt fin fastelavnssøndag:-)

  SvarSlett
 7. Wauv nogen flotte sokker......er helt vild med din farvekombination :-)

  SvarSlett
 8. DE sokkene var råflotte og veldig pent strikket. Nesten synd å slite hull i, her i huset sliter vi nemlig ut sokkene.

  HA en fin, fin kveld

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin