tirsdag 5. februar 2013

Sokkeplaner og litt garnprat

Strikkeplaner 2

Jeg er på sokkekjøret, og har morsomme strikkeplaner i mønsterstrikk fra mine gamle strikkebøker. Til strikkeplanene hørte et nøste grønt sokkegarn, så jeg måtte innom en av byens garnbutikker. Der hadde de mer mer enn grønn Sisu å by på. Jeg liker at garnbutikker tar inn alle fargene av garntypene de selger, altfor mange velger bort en del av fargene og det gjør garnkjøpet litt stusslig. For oss som strikker mye mønsterstrikk er stort utvalg viktig. Fargeskalaen i en garntype er jo ment å passe sammen, og ofte passer de sammen med andre garntyper fra samme produsent også, så kan man lage et sett i farger som passer, men i ulik garntykkelse.

Når jeg endelig fant en butikk med hele fargeskalaen i bruksgarnene mine, ble det noen ekstra nøster med hjem. Jeg har snakket varmt om Daletta mange ganger. Jeg vender stadig vekk tilbake til posen med Daletta, det er supert til det meste. I det siste har jeg strikket flere luer av Daletta, men jeg har savnet grønn Daletta i posen min. Jeg har visst lett i feil butikker hittil, for når utvalget var større, så fant jeg et grønt nøste Daletta, et turkis også.

Sisu er et elsk hat garn har jeg skjønt. Jeg liker det til sokker som er tynne uten å bli altfor tynne, opp i handlekurva med et par nøster Sisu også. Og enda noen til fordi det var til halv pris.

Nytt garn

Duo er en vinner i luer til barn, blandingen av ull og bomull gjør dem myke og varme. Garnet er godt å strikke av også, jeg bruker favorittpinnen i 3,5. Bonus at den fine gule fargen lå i kurva til halv pris.
Nytt garn må man jo også prøve: Cotinga fra Dale er ganske nytt, det kjennes godt og mykt ut. Og Kambgarn fra Lopi på Island i ordentlig ull, virker også veldig lovende.

Til slutt tok jeg med meg et par nøster Blend bamboo. Hva bruker man det til? For å prøve har jeg lagt opp til en prøvelpp (klut). Garnet er godt å strikke av, og ferdig klut virker elastisk og myk. Min butikk selger ut garnet til en gunstig pris, så nå sitter jeg og grubler på om jeg må sikre meg noen flere nøster. Har du strikket av garnet? Hvordan blir det i vask? Tips mottas gjerne.

3 kommentarer:

 1. Så flotte farger du har kjøpt!
  Spennende med gamle oppskrifter, gleder meg til å se hva du lager :-)

  SvarSlett
 2. Så mye fint garn!
  Jeg er helt enig med deg ang Daletta og Sisu. Da jeg ryddet i garnlageret nylig, fant jeg ut at jeg hadde en stappfull bærepose med Daletta, så det er kanskje på tide å redusere litt på det...
  Cotinga har jeg prøvd nylig - til luer og skjerf, og det har blitt en ny favoritt. Såvidt jeg kan skjønne, er det av bedre kvalitet enn visse andre ull/alpakka-garn på markedet. Kunne godt tenkt meg en genser i det garnet, faktisk.
  Blir spennende å se hva du får ut av alle disse fine, fargerike nøstene!

  SvarSlett
 3. Wow så gøy - håper på visning av godteriene!!! Og helt enig - man handler andre steder når fargeutvalget er slanket...

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin