søndag 27. januar 2013

Morsom sokkestrikking

Mysteriesokker

Ja, du leste riktig. Sokkestrikking er ikke det jeg syns er morsomst, men siden sokker er kjekke å ha, hender det jeg strikker noen likevel, fordi jeg bør! I år har jeg meldt meg på en sokkealong på Uformelt. Håpet var å få et lite puff bak, og kanskje noen heiarop underveis, og nå er altså årets første sokkepar fullført.

Trude har laget mønsteret, og hun la ut en liten del av mønsteret hver fredag over fire uker. Det er første gang jeg er med på slik mysteriestrikk, men jeg planlegger å henge meg med på flere. Tre gode grunner til at mysteriestrikk er genialt for oss som ikke er så veldig glad i sokkestrikking: 1. Strikkingen fordeles over noen uker, det er altså overkommelig. 2. Motivasjonen til å bli ferdig innen neste mønsterdel kommer er stor, jeg ble i alle fall veldig nysgjerrig på hvordan sokkene ville bli. 3. Man strikker sammen med andre, slik at det er noen til å hjelpe med eventuelle vanskelige teknikker. Men kanskje viktigst av alt, man ender opp med et ferdig sokkepar! Neste mysteriesokker er røde, og skal være ferdige innen 8. mars.

 Mysteriesokker

Garnet er Austerman Step, og jeg har strikket på pinne nummer 2. Garnet har jeg store forhåpninger til, det fortelles at det er slikesterkt. Mønsteret ville kommet bedre fram i et ensfarget garn, men jeg syns det fungerte likevel. Nye teknikker jeg lærte underveis: Falske fletter og en smart måte å strikke forsterka hæl på.

Bortsett fra å fullføre sokker, har jeg kost meg med nye strikkebøker denne helga. Regner med det blir litt lustrikking framover også.

Helga er reddet. Posten har levert.11 kommentarer:

 1. De ble så fine på Judith!!! Og sandaler er jo et must i dette været.... He he!!

  SvarSlett
 2. Så fine sokker - og er enig m Lone, du har valgt helt riktig fottøy for helga .... Bor vi på Palmekysten så bir vi på Palmekysten...;-)

  SvarSlett
 3. Det ble flotte sokker! Og fint bilde!!
  Høres ut som du skal bli med på samme sokkemysterium som meg - Bittamis rødstrømper som skal være ferdige til 8.mars. Eller kanskje det er flere som fikk samme ideen? Uansett, sokkemysterier er tingen for å få unnna noen sokker. Og sokker trenger vi jo tross alt, i dette vinterlandet. Og særlig når man har så luftig skotøy... ;-)

  SvarSlett
 4. Flotte og kreative sokkar. Og mange spennande strikkebøker du har.

  SvarSlett
 5. Søte sokker. Garnet var så rolig, at mønsteret obsolutt ikke "druknet" selv om det var fler-farget.

  SvarSlett
 6. Takk for hyggelige kommentarer:-) Jeg bruker selvsagt sandaler hele året, ja;-) Det er fordelen med å bo her sør.
  De røde strømpene jeg planlegger, er helt riktig Bittamis rødstrømper. Jeg gleder meg! (Røde strømper er strengt tatt også nødvendig her sør, for her har vi ligget nederst på likestillingsindeksen i årevis. Sukk.)

  SvarSlett
 7. Mysteriestrikk er moro og disse ble jo knallfine. Jeg skal også strikke rødstrømper, må bare kjøpe rødt garn.

  Ha en flott uke.

  SvarSlett
 8. Så lekre sokker du har strikket! Og kjempefine farger i det garnet!

  SvarSlett
 9. Lekre! Godt du går med sandaler så du riktig får vist dem frem ;-)!

  SvarSlett
 10. Hei! Eg er så imponert over alt du held på med...mykje fint! Sokkane er berre heilt nydelege, nesten so eg får lyst til å starte på sokkar( noko eg nesten aldri gjer). Mvh ANE

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin