søndag 18. januar 2009

Restegarn og blomster

Garnblomster

For en som er glad i å strikke og å prøve nytt garn stadig vekk, blir det mye garnprøver og restegarn. Jeg strikker derfor mye småting som luer, votter, sjal, halser og vesker. Det er en fin måte å bruke små garnmengder på. De aller minste garnrestene blir ofte til garnblomster, noen heklet, andre strikket. Liker å eksperimenterer og lager sjelden noen som er helt like. Blomstene her er i silke, alpakka, ull og mohair. Som regel syr jeg ei lita sikkerhetsnål på baksiden av blomstene, slik at de kan brukes som en brosje eller som pynt på luer og vesker.

Ullveske med blomster

Denne veska er strikket i lamull fra Sjølingstad Uldvarefabrik og en rest knuppegarn jeg fant på et lagersalg. Liker den runde formen, og noen blomster tett i tett gjorde den litt mer spennende.

Yndlingssjal med katt

Dette er yndlingssjalet mitt. Det er ikke så stort, men varmer godt i halsen, og de få frynsene er dekorative. Sjalet er strikket i Vivaldi fra Garnstudio, stripene er i en rest Faerytale fra Du store alpakka. Vivaldi inneholder mohair som ikke tover, mens alpakka tover mye. Da sjalet var ferdig strikket og frynsene festet, fikk det ei kort runde i vaskemaskinen, slik at frynsene tovet seg lett. Det blir flere sjal av denne typen.
Katten liker seg godt i epletreet, og snek seg med på blidet:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin