fredag 5. november 2010

Alt folk kaster...

Kasserte gensere

Mariusgenser og en maskinstrikket islandsgenser. Islandsgenseren er jo utslitt og hullete nok til å kasseres iallfall, men mønsteret er fint, så det måtte dokumenteres.

Kasserte gensere

Fin stjernebord på denne, det kan kanskje brukes på votter eller ei lue?

Kasserte gensere

Denne likte jeg også, fint med mønsterborder nedover genseren.

Kasserte gensere

En variant av sponstrøya, nydelig og enklet mønster på godt tovet genser.

Kasserte gensere

Alle genserne ble levert inn til et kunstprosjekt i byen tidligere i høst, jeg var rask til å ta bilde, før andre klippet dem i stykker. Mønsterrapportene kan jo gjenbrukes på andre ting. Den nederste genseren knipset jeg på museumsbesøk, jeg liker sånne helt enkle grafiske mønster, dette gjorde seg på en grov genser, men kan også bli fint på votter.

Sponsetrøye?

20 kommentarer:

 1. synd at slikt blir kastet,bra at du fant det:)genser`n med stjerner er en trønder kofte:)

  SvarSlett
 2. Folk er ofte raske til å kaste ja. Synd, for mye kan jo brukes til andre ting. Man trenger ikke å være tusenkunstner for å tove en gammel genser og klippe ut for eks gryteunderlag og andre enkle saker. Til tross for at gjenbruk har blitt "modene" lever vi nok fortsatt i et bruk-og-kast-samfunn.

  Hva gikk kunstprosjektet ut på da?

  SvarSlett
 3. jeg er helt klart for gjenbruk! Gamle ullklær kan jo brukes til så mangt! Digger å tove gamle gensere med flotte mønster, det er ikke alle som har sitteunderlag som en bestemor la sjela si i for 30 år siden.

  SvarSlett
 4. Hej, måste ju hålla med det kastas alldeles för mycket saker. Ibland förstår man ej vad folk tänker.
  Ha en fin helg/Gela

  SvarSlett
 5. Det er vandalisme å kaste slike strikkeplagg! De kan jo toves og brukes deler av! Godt å høre at de var til et kunstprosjekt! (Men den Marius-genseren så jo helt ny ut!!!)
  Ønsker deg god helg!

  SvarSlett
 6. Så spennende å høre at det var en trøndergenser, det visste jeg ikke.

  Plaggene ble brukt i en moteoppvisning for å markere at byen snart får kulturhus. De ble klippet i stykker og ble til leggvarmere, vest, skjerf og diverse.

  Morsomt prosjekt, men jeg klippet ikke! Bare danderte etterpå. Tenk på alle de maskene i trøndergenseren, man klipper ikke i sånt!

  SvarSlett
 7. Så fine gensere! Godt de fikk en ny vår. Den med mønster på langs har jeg aldri dett maken til før, men Marius-genseren er kjent. Rundt 1980 hadde Marius en motetopp igjen, og da byttet vi ofte ut det røde md grønt eller burgunder. fint det også. Men genserne fra den tiden er korte og brede etter dagens målestokk, det er vel derfor de havner på loppis/Fretex etc. Bra å ha bilder av dem, det var lurt!
  God helg!

  SvarSlett
 8. Oi, så utruleg fine gensarar! Mange av dei ser jo absolutt brukandes ut også.

  Artig å sjå Mariusgensar i andre fargar enn raudt, blått og kvitt. Det var jo berre utruleg nydeleg med grønt, faktisk så fint at eg trur eg må byta ut det raude i den eg har tenkt å strikka.

  SvarSlett
 9. Huffda, det var ikke akkurat søppel dette.. Jeg prakker fravokste ullplagg på andre, har ikke hjerte til å kaste dem :) Men i dette tilfellet ble kanskje plaggene brukt til noe nyttig...

  SvarSlett
 10. Ja det er jo nesten skremmende hva folk kaster.
  Den Mariusgenseren så jo flott ut å nesten ny!
  Du skrev at de ble klippet opp til nye ting, Har du noen bilder som viser den Mariusgenseren sin skjebne?

  SvarSlett
 11. Enig med Anonym, den Mariusgenseren ser jo ut som ny jo.
  Håper du har bilder av hva som skjedde med den!
  Får vi se? :-)

  SvarSlett
 12. Jeg har dessverre ikke bilder fra motevisningen, og Mariusen vet jeg ikke hvor ble av. Jeg håper noen tok den med seg etterpå og ga den et nytt hjem, for fin, det var den.

  SvarSlett
 13. Det var da synd at du ikke har bilder fra motevisningen.
  Men betyr det du sier at Mariusgenseren ikke ble klippet opp?

  SvarSlett
 14. Jeg tok bilder av genserne fordi det var så fine mønster på dem, bruker jo ofte fine mønsterrapporter når jeg lager egne ting. Motevisningen tok jeg ikke bilder av, fordi jeg ikke kan bruke bilder av folk uten tillatelser, og det blir ofte litt styrete å innhente. Men jeg har valgt å tro at Mariusen fikk et nytt hjem.

  SvarSlett
 15. Så flotte mønstre på disse gamle genserene. Det er viktig at man tar vare på slike skatter. Den nederste genseren var jo utrolig flott:)

  SvarSlett
 16. Her var det mange flotte strikkemønster med mykje arbeid bak :)

  SvarSlett
 17. Gjenbruk er flott! Jeg har lenge hatt lyst å gå på jakt etter slike gamle kofter og gensere på bruktbutikker, for å tove de, og klippe ut ullsåler av de! :)

  Jeg følger med bloggen din videre! :)

  SvarSlett
 18. Tenk å kaste den Mariusgenseren da!
  Den hadde kunnet blitt til masse flotte nye ting.

  SvarSlett
 19. Merkelig at folk bare kaster brukbare gensere. Vi har nå hatt vårrydding der blant annet 3 mariusgensere var klare for et annet hjem. Vi vasket de og leverte de til lokal fretex butikk. De var takknemlige for mariusgenserene og de tok dem frem og hang dem opp på stativet. Jeg reagerte på at prislappen ble 150 kr,- pr genser, men etter 10 min. var de solgt. litt vemodig og se de ble pakket ned i takk poser fra fretex.

  SvarSlett
 20. Husker du hav den Mariusgenseren endte opp med å bli til for noe?

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar, det er alltid hyggelig:-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin